Ne Çekiyorsak Hepsi Koltuk Sevdasından

Ne Çekiyorsak Hepsi Koltuk Sevdasından
Bekir Kılıç ile büromuzda bir kahvaltılı sohbet ortamında, dertleşme imkânı bulduk.

07.12.2009 tarihinde, BBP Genel Merkezin ataması ile BBP Kahramanmaraş İl Başkanlığına getirilen, siyasete kalite ve seviye getirme yanında, beyefendi kimliği ile sürekli öne çıkan, “Keşke bizim partimizde de Bekir Kılıç gibi bir il başkanı olsa” dedirten, ancak geçtiğimiz günlerde, sağlık sorunları sebebiyle bu görevini il ikinci başkanı olan Bilal Odunkıran’a bırakan Bekir Kılıç ile büromuzda bir kahvaltılı sohbet ortamında, dertleşme imkânı bulduk.

Önce, özel hayatı yanında, siyasete giriş öyküsünden kesitler aktardı bize. “1993 yılında ortaokul 1.sınıf öğrencisi iken girdiğim Nizam-ı Alem Ocakları (Şimdiki Adı İle Alperen Ocakları) gençliğimde fikirlerimin oluşmasında çok büyük katkıları olmuştur. Benim için en önemlisi ve beni heyecanlandıran ise hayatını büyük bir heyecanla okuduğum büyük lider Muhsin Yazıcıoğlu ile birgün karşılaşabilmek ve onun elini sıkmak ve öpmekti. Bu hayalim 1995 yılında gerçekleşti ve Büyük dava adamı Cennet Mekân Şehit Muhsin Başkanla el sıkışma imkânı bulmuştum. Elini öpmek için eğildiğimde ise omzumdan tutarak beni kaldırmış ve yüzüme gülümsemişti. Yüreği milliyetçilik ruhuyla dolu bir genç için Muhsin başkanla tokalaşmak çok büyük bir onurdu ve çok şükür ve bunu yaşamıştım. O anki heyecanımı anlatmak mümkün değil ancak aynı şeyleri yaşayan arkadaşlarım bunu çok net anlarlar.” derken duygulanıyor, o büyük devlet adamı ile aynı kulvarda olmaktan duyduğu mutluluğu ve gururu gizlemeye çalışsa da, dışa vurmakta zorlanıyordu.

“Muhsin Başkanı da gördükten sonra evet dedim ben doğru bir insanın önderlik ettiği bir yerde başladım hayata ve bu yolda ilerlemem gerekiyordu” diyerek 18 senelik siyasi geçmişi ile de yüzleşmeyi ihmal etmeyen Bekir Kılıç, devam ederek; “Kendimi çok daha sıkı bir şekilde bağlamıştım Nizam-ı Âlem Ocaklarına… Benim bu gayretim gözden kaçmıyordu ki ocak yönetimi bana sürekli aktif görevler veriyordu. Yıllar bir anda gelip geçmiş 2007 yılındaki seçimlerde Alperen Ocakları 2. başkanlığı yaptığım sürede seçim çalışmaları sırasında göstermiş olduğum gayret ve çaba yine göz ardı edilmemiş ve ocaktan partiye Merkez İlçe 2. Başkanlığına getirilmiştim. Daha sonra basınla olan ilgimden dolayı partinin basın sözcüsü olarak görevlendirilmiştim.” dedi.

2.20120116145051.jpg

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI SERÜVENİ

 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçim süreci girdiğinde ise yönetim kurulunu ortak kararı ve en önemlisi şehit lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun uygun görüp onaylaması ile Büyük BBP Kahramanmaraş belediye başkan adayı olmuştu.  “Benim için çok büyük bir onurdu ve Muhsin Başkanımın bana olan bu güvenini boşa çıkarmamam gerekiyordu. O bana güvenmişti ama ben daha 30 yaşında Türkiye’nin en genç il belediye başkan adayı idim. Muhsin Başkanım Seçim Büromun açılışına geldiğinde ise ben bir kez daha çok gururlanmış ve mutlu olmuştum. O büyük dava adamını sonsuzluğun sahibine uğurladığımız günü ne hatırlamak istiyorum nede unutmak istiyorum. Bir daha öyle bir acıyı kaldırabilir miyim, onu da bilmiyorum. Cenabı Allah bir daha öyle bir acıyı bize yaşatmasın.” diye konuştu.

NÖBETİ, BAYRAĞI NEDEN BIRAKTI?

Partisini daha ileriye taşımak için hedefleri ve projeleri vardı. Bunların bir kısmını gerçekleştirdi, bir kısmını ise şartlardan dolayı yerine getiremediğini itiraf etti. Görev yaptığım süre içerisinde birçok yeni ismi BBP çatısı altında topladı, sempatisi, güven verene kaliteli basın toplantıları ile seçimlerde oy patlaması bile yaptı. Bu oy patlaması Kılıç’ın eseriydi. Birçok yenilik yaparak güzel şeyler yapmaya çalıştığını düşünüyor, kendisi ile birlikte büyük emek veren herkese teşekkür ediyordu.

Karizması, donanımı ile en sempatik il başkanı olarak görevi sürdürürken, neden bıraktı. İsterseniz bunu yine kendi ağzından dinlemek en iyisi; “Sonuç olarak geçtiğimiz günlerde yürüttüğüm il başkanlığı görevimi yardımcım Bilal Odunkıran’a bıraktım. Ama Muhsin Yazıcıoğlu’ndan öğrendiğim fikir ve düşünceleri her platformda söylemeye devam edeceğim. Herkesin merak ettiği bir şey var ki o da neden istifa ettiğim konusudur. Ben aslında burada bir şeyi de göstermiş oldum. Ne çekiyorsak insanlarda ki koltuk sevdasından çekiyoruz. Ben ise bayrağı başka arkadaşıma devredip biraz da başka arkadaşların görev yapması için fırsat tanımak gerekiyordu bu nedenle yeni görev yapacak arkadaşlara başarılar dilerim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.