Özbolat, CHP Afşin İlçe Teşkilatında Toplantı Düzenledi

Özbolat, CHP Afşin İlçe Teşkilatında Toplantı Düzenledi
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, partililerin sorunlarını dinledi.

      CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, partililerin sorunlarını dinledi.

      CHP Afşin İlçe Teşkilatında gerçekleşen toplantıya, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, CHP Afşin İlçe Başkanı Kazım Cinpolat, gençlik kolları ile kadın kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

      Milletvekili Özbolat, yaptığı konuşmada, Afşin'in enerji üretimi ve linyit yatakları bakımından Türkiye'nin en önemli ilçelerinden birisi olduğunu ifade ederek, ''Birgün Afşin ve Elbistan'ın kıymetini bilen bir iktidar bu bölgenin gelişmesi ile alakalı önemli yatırımlar yapacaklardır. Şu anda OSB'nin Afşin-in veya Elbistan-ın istediği yere yapılıp veya yapılması önemli değil. Önemli olan OSB-nin alt yapısının iyi planlanıp sanayicilerin buraya gelişini sağlayacak bir takım düzenlemeler yapmalı. Ben bu konuda bir samimiyet görmüyorum. Biz bu konuda Bakanlıkla konuşacağız'' dedi.

      Afşin ve Göksun ilçelerinin OSB için gösterdikleri alanda son derece uygun bir yer olduğunu, karayolu üzerinde olmasının ayrı bir önem teşkil ettiğini vurgulayan Özbolat, ''Zaten Afşin-in şansızlıklarından biride karayolu üzerinde olmamasıdır'' diye konuştu.

      Özbolat, şu iddialarda bulundu:

     ''Ben bunları kuzey ilçelerinin gelişmesi ile alakalı sadece OSB için söylemiyorum. Buranın vilayetten 200 kilometre uzakta ve vatandaşın bir pulsuz dilekçeyi vilayete verecek durumda olmadığını görüyorum. Yoksulluğun bu kadar arttığı ve hükümetle ilişkilerin yoğunlaştığı bir dönemde bir vatandaşın gidip Kahramanmaraş-ta bir işini yapıp gelmesi çok zor olacak. Buna rağmen şimdi Elbistan-ın il olması gerekirken, Kahramanmaraş-a bağlı bir mahalleye dönüştürmek istiyorlar ve beldelerimizi kaldırıyorlar. Daha önce AKP 900-e yakın beldeyi iptal etmişti ama CHP olarak biz konuyu Anayasa Mahkemesine taşıdık ve buralar belediyeliklerini yeniden kazandırdık. Bölgeye en ufak teşvik yok, tarım çökmüş vaziyette, Adatepe barajına 20 yıl oldu daha tam anlamıyla tamamlanamadı. Şimdide sulama kanalları yok hiç bir işe yaramaz. Türkiye-de tarımı ve hayvancılığı bitirdiler. Belki de bu bölgenin kalkınabilmesinin en temel meselesi bu bölge. Türkiye-nin 4. büyük ovası ve bu barajlar yapılıp sulama kanalları tamamlanınca 500 bin dönüm arazi sulu tarıma kazandırılmış olacak.''

AA

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.