Sağlam: 'Son sözü meclis söyleyecek'

Sağlam: Son sözü meclis söyleyecek
Sağlam, Anayasa çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte son sözü TBMM'nin söyleyeceğini söyledi.

     TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Anayasa çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte son sözü TBMM'nin söyleyeceğini söyledi.
     Sağlam, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ve parti yöneticileriyle Rıdvan Hoca Yeraltı Çarşısı'na yaptığı ziyarette, referandumla millete yeni Anayasa'nın kapısının aralanacağını vadettiklerini ve bundan dolayı seçimin ardından yeni Anayasa komisyonunun oluşturulduğunu belirtti.
     Muhalefetin itirazına rağmen referandumda milletin yüzde 58 ''evet'' dediğini anımsatan Sağlam, ''Şimdi yeni Anayasa'nın yapılması için seçim yapılır yapılmaz yeni bir hazırlık başladı. Biliyorsunuz komisyon kuruldu. Fakat bizim parti olarak genelde isteğimiz, bunun milletin topyekun iştirakiyle ortaya çıkmasıdır. Yani millet öyle bir Anayasa yapmalı ki ilk defa sivil bir Anayasa'yı kendisi hazırladığına göre ortaya uzlaşma çıksın. Anayasa çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte son sözü meclis söyleyecek'' dedi.
     Sağlam, TBMM'de Anayasa konusunda uzlaşma olmasını çok arzuladıklarını vurguladı.
     Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısına ilişkin tartışmaların sorulması üzerine Sağlam, şunları anlattı:
     ''Sivil iradenin, Anayasa'nın istediği biçimde milletin egemenliğini temsil ettiğini düşünerek bu egemenliğin her türlü başka kurumların üzerinde olması, işin normalidir. Zaten Anayasa'ya göre Genelkurmay Başkanı Başbakan'a bağlıdır. Böyle olunca Başbakan'ın başkanlığında toplantının yapılması normal bir olay. Böyle ikili başkanlık veya otoriteyi paylaşıyormuş gibi görüntüden tek başına görüntü uygun bir uygulamadır. Şu veya bu şekilde askeri de tahrik etmeden...Neticede ordu da milletin ordusudur. Peygamber ocağıdır. Bence bu çalışmalar da, bu uygulamalar da demokratik bir ülkenin mantığına ve çerçevesine yarar sağlıyor.''
AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum