Sorunları Ancak Sol Çözer!

Sorunları Ancak Sol Çözer!
İsviçre’de yaşayan CHP’lilerin katılımıyla kuruluş çalışmaları başlatılan CHP İsviçre Birliği, bugün kongresini yaptı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yurt dışı örgütlenmesi tüm hızıyla sürüyor. İsviçre’de yaşayan CHP’lilerin katılımıyla kuruluş çalışmaları başlatılan CHP İsviçre Birliği, bugün kongresini yaptı. Baselland kantonunda gerçekleştirilen kongrede,  CHP İsviçre örgütünün yönetim, denetim ve disiplin kurulları belirlendi.

Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Durdu Özbolat, Parti Meclis Üyesi Fikri Sağlar, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç’ın yer aldığı parti heyetinin de katıldığı kongreyi İsviçre’de yaşayan yurttaşlarımız ilgiyle takip etti.

Durdu Özbolat, burada yaptığı konuşmada, yurt dışı örgütlenme hamlesinin çok önemli bir adım olduğunu söyleyerek kongrenin “İsviçre ve Türkiye başta olmak üzere, öncelikle dünyanın dört bir yanında, insanlığa ve barışa hizmet etmesini” diledi. CHP yurt dışı örgütlenmesinin Türkiye’de ve bütün dünyada sağın hegemonyasını kırmaya, aynı zamanda adaleti, eşitliği ve özgürlüğü öne çıkaran sol bir dalga yaratılmasına katkı sunacağını dile getiren Özbolat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bütün Avrupa’da yaşayan Türk nüfusunu düşündüğümüzde ise neredeyse İsviçre’nin genel nüfusuna yakın bir nüfus ortaya çıkıyor. Bu nüfusla bugüne kadar yeterince ilgilenilmediğini, asıl olarak döviz kaynağı olarak görüldüğünü hepimizi biliyoruz. İşte bundan dolayı, CHP Almanya başta olmak üzere, bütün Avrupa ülkelerinde örgütlenmeye başlayarak göçmenlere yönelik yeni politikalar belirliyor. Bu doğru bir adım. Çünkü ne İsviçre dünkü İsviçre, ne de buralarda yaşayan sizler dünkü insanlarız.

Sermaye uluslar arası bir ortaklığa dönüşürken, solun da benzer bir ortaklığı sağlaması gerekiyor. Bu ortaklık olunca, İsviçre’de yaşanan siyasi-sosyal sorunlara tavır alırken, Türkiye’de de, Ortadoğu’da da yaşanan bir soruna tavır alacağız. Çağın gerekleri bizi buna zorunlu kılıyor! Bugün şurası çok açık ki, ne İsviçre’nin, ne Almanya’nın, ne Türkiye’nin, ne de dünyanın biriken sorunlarını sağcı, muhafazakar, ırkçı partiler çözemez. Bu yeterince ortaya çıktı!

Sorunları ancak sol çözer! Bu Türkiye için fazlasıyla geçerli. Ülkemizi 60 yıldır sağcı, gerici ve İslamcı partiler yönetiyor. Gördük ki bu partiler çözüm değil sorun üretiyorlar. Bugün ülkemizde milyonlarca işsiz varsa, yoksulluk sınır altında yaşayan milyonlar varsa bunun bir tek sorumlusu sağcı iktidarlardır. Bugünkü haliyle bunun adı AKP’dir.

Sorunları ancak solun çözeceğine inanan insanlar olarak buradayız. Bunun için her yerde derlenip toparlanmalı ve Türkiye’de mutlaka CHP’yi iktidara taşımalıyız. Bunun birinci şartı kendi aramızdaki ilişkileri ve dayanışmayı güçlendirmekten geçiyor! İkincisi iktidara geleceğimize inanmaktan! Üçüncüsü ise programımızı, çözüm önerilerimizi sola dönerek yapmaktan, bu çözümleri sokağa anlatmaktan ve büyük bir örgütlenme yaratmaktan geçiyor!

Bunu başarmak için ve sorunlarımızı çözmek için, Türkiye’de sol, sosyal-demokrat bir gücü, CHP’yi iktidara taşımak için yola çıkacaklarla ben de yola çıkmaya hazırım!

Gelin hep beraber bir adım öne çıkalım ve birlikte yürüyelim!”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.