"TOKİ Kahramanmaraş'ta deprem konutlarında kömürlü kazanlar kullanılıyor" iddiası!

"TOKİ Kahramanmaraş'ta deprem konutlarında kömürlü kazanlar kullanılıyor" iddiası!
DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, "Kahramanmaraş'ta TOKİ'nin yaptığı deprem konutlarında doğal gaz kazanı yerine kömürlü kazanlar kullanılıyor." dedi.

Karatutlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, seçim bölgesi Kahramanmaraş'ın sorunlarını anlattı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremi hatırlatan Karatutlu, depremin üzerinden yaklaşık 10 ay geçmesine rağmen koordinasyon eksikliğinin devam ettiğini savundu.

Vatandaşların yeterince bilgilendirilmediğini söyleyen Karatutlu, "Bölgedeki ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Yıkımlar bu hızla devam ederse en az birkaç yıl sürecektir. Yetkililer yıkımları firmalara ihale ediyor. İhale şartnamesine göre yıkım anında sulamanın olması gerekirken firmalar masraflı olduğu için buna uymuyor." diye konuştu.

Karatutlu, demir ayrıştırmasının molozların döküldüğü yerde yapılması gerekirken, yıkım yerinde yapıldığını, bu durumun da vatandaşların sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti.

Bölgede TOKİ'nin aracılığıyla yapılan konutlara da değinen Karatutlu, şöyle konuştu:

"Kahramanmaraş'ta TOKİ'nin yaptığı deprem konutlarında doğal gaz kazanı yerine kömürlü kazanlar kullanılıyor. Bu kazanların da yakılmadığı ve vatandaşların soğuklarla mücadele ettiği bilgisini aldık. Hangi çağda yaşıyoruz? Birkaç yıl sonra vatandaşlara doğal gaz kazanı için masraf çıkarmak da neyin nesi? Doğal gaz firmalarından bu bölgeye hat çekmelerini istemek çok mu zor?"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.