"YASTIK ALTINDA YAKLAŞIK 100 MİLYAR DOLAR CİVARINDA ALTIN OLDUĞU ÖNGÖRÜLÜYOR"

"YASTIK ALTINDA YAKLAŞIK 100 MİLYAR DOLAR CİVARINDA ALTIN OLDUĞU ÖNGÖRÜLÜYOR"
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili, "Yastık altında yaklaşık 100 milyar dolar civarında...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili, "Yastık altında yaklaşık 100 milyar dolar civarında altın olduğu öngörülüyor. Hazinenin maksadı bunu bir finansman yolu olarak görmek değil. Hazinenin amacı bu altınları sisteme çekip, sistemin derinleşmesini ve ülkemiz için kaynak artışını sağlamak" dedi.

Kalkınma Bakanlığında bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2018-2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı açıkladı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şimşek, daha önce yaptığı "yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması"yla ilgili projeye ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Yastık altında yaklaşık 100 milyar dolar civarında altın olduğu öngörülüyor. Hazinenin maksadı bunu bir finansman yolu olarak görmek değil. Hazinenin amacı bu altınları sisteme çekip, sistemin derinleşmesini ve ülkemiz için kaynak artışını sağlamak. İyi bir kampanya yapacağız, getirisi de oldukça yüksek olacak. Siz altın getireceksiniz, sonrasında altını alacaksınız ve hazine size yıllık yüzde 2.4 oranında getiri sağlayacak" dedi.

Faizlere ilişkin de Şimşek, Türkiye'de çok daha düşük faiz seviyelerini arzuladıklarını, hızla büyüyen bir ülke olduğumuzu ve talebin yüksek olduğunu belirtti. "Jeopolitik gerginlikler uzun süredir devam ediyor" diyen Şimşek, DEAŞ'a karşı Irak'ta ve Suriye'de kontrolün sağlanması adına ülkemizin çok büyük katkıda bulunduğunu ve kontrolün sağlamasına ilişkin turizmde de bir toparlanma olduğunu söyledi.

"YASTIK ALTINDA YAKLAŞIK 100 MİLYAR DOLAR CİVARINDA ALTIN OLDUĞU ÖNGÖRÜLÜYOR"

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.