Yazıcıoğlu kaza değil, suikast kurbanı

Yazıcıoğlu kaza değil, suikast kurbanı
BBP İl Başkanı Bekir Kılıç’ın iş yerine uğradık, biz sorduk o cevap verdi.

12 Haziran genel seçimlerinin üzerinden iki ay geçti. Taşlar yerine oturdu denilirken, BBP’nin seçimde neler beklediğini, bekledikleri ve umdukları oyları alabilmişler miydi, sürpriz yaşadılar mı? Seçimin bir  değerlendirmesini istedik, Bekir Kılıç şunları söyledi; “İtiraf etmek gerekirse, hem Türkiye genelinde, hem de Kahramanmaraş’ta beklediğimiz sonucu alamadık. Diğer partililer, ‘BBP barajı geçemez, oylarınızı heba etmeyin!’ diyerek bunu çok iyi işlediler ve seçmenin kafasını karıştırdılar. Liderler de meydanlarda birbirlerine sert üsluplarla saldırınca, toplumu kutuplaştırdılar. Toplumu sağ ve sol diye ikiye böldüler. Herşeye rağmen, aleyhimize yapılan olumsuz propagandalara rağmen partimiz kaldığı yerden mücadelesine devam edecek. Çünkü merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun bize bıraktığı bir emanetti bu parti, biz de sonuna kadar bu emanete sahip çıkmaya çalışacağız. Allah var, seçimde çok çalıştık, arkadaşlarımız canhıraş koşturdular, belde-köy demeden, her evden bir oy istedik. Bu kampanya tutmuştu. Çalışmalardan yola çıkarak yüzde 5-7 oy alabileceğimizi tahmin ediyorduk. Kaldı ki Kahramanmaraş’ta yüzde 10 üzerinde bir oy alabilme kapasitesine sahiptik. Çünkü insanların bize karşı bir teveccühü vardı. İktidar partisinin istikrar sürsün vaadi, ticaret yapanlar insanlar ve barajı geçemezler sözü seçmen üzerinde etkili olunca, beklediğimiz oyu alamadık maalesef, haliyle de vatandaş iktidar partisine talep gösterdi, halk bir kere daha AKP’yi iktidar yaptı. CHP’nin oy potansiyeli belliydi ama, MHP’nin de barajı geçemeyeceğini seçim meydanlarında kullanınca, AK Parti zorunlu verilmiş oylarla bir kere daha iktidar oldu.”

1.20110808165825.jpg

REMZİ ÇAYIR’A ATILAN ÇİRKİN İFTİRA!

Seçim çalışmaları sürecinde, BBP birinci sıra milletvekili adayı Remzi Çayır çok adaydan daha fazla koşturdu, çalıştı, didindi. Çayır’ın seçimde harcadığı paraların iktidar partisince (MHP’nin oylarını düşürmek düşüncesiyle) finanse edildiğine ilişkin iddiaları hatırlattık; “Evet, bu tür söylemler bizim de kulağımıza geldi,  çok çirkin bir iftira. Mesnetsiz, yalan! MHP’yi bölmesi için seçim harcamalarına katkı sağlamak üzere iktidardan destek aldığı iddiası külliyen uydurma. Başından sonuna kadar yalan. Kaldı ki Çayır uluslararası fuar işletmeciliği ve ticaret yapan bir insan. Başkasının ianesine ihtiyacı olmayan bir abimiz. Tenezzül etmedi, etmezdi. Bu iftirayı atanları kınıyorum. Şerefiyle siyaset yapan kadrolar vardı bizde. Merhum Muhsin başkanın deyimiyle, çocuklarının süt parasını kesen insanlardan oluştu bizim ekibimiz. Ne Remzi Çayır ne de başka bir ferdi, asla ve asla böyle bir çirkinlik içinde olmadı, olmazda. BBP kadrosu, kimseden ne emir, ne icazet, ne de para alır. Siyasi terbiyemiz buna izin vermezdi zaten. Herkes, hepimiz kendi cebimizden harcadık, başkasından gelecek paraya da ihtiyacımız yoktu” diye konuştu.

2.20110808165835.jpg

“SUİKAST İDDİASI AĞIR BASIYOR”

 Bugün için dahi merhum Yazıcıoğlu ile ilgili çeşitli bilgiler ulusal basında geçiyor. Helikopter kazası ile değil, bir suikasta kurban gittiği iddiaları gündemden eksik olmuyor. İncelemeler, araştırmalar, kurulan komisyonlarla müsbet  bir sonuca ulaşılamadı ise de, genel kanaat, suikastı adres olarak  göstermesi. Bu hususta ne diyecekti Kılıç. Sır perdesi aydınlanacak mıydı; “Son olarak dilekçe verdik, dava Malatya Özel Savcısına devredilmişti. Savcı titiz bir araştırma içinde. Kaza sonrası, olay yerini, Telekomünikasyonun işaret ettiği yerde aramaktansa, istiareye yatmışlar, kazanın olduğu yerde değil, başka yerde arama yapıldı. Biz bunu çok ciddiyetsiz buluyoruz. Bunda bir kasıt var! Eldeki veriler yerine, dedikodu ve alakasız şeylerle ilgilendiler. Artık bu işin bir kazadan çıkıp, hızla suikaste doğru yol aldığını görmekteyiz. Çünkü Genel Kurmay’ın radar kayıtları istendi özel yetkili savcımız tarafından. Kazanın yaşandığı saatte radarın bozulduğunu, kayıtların olmadığın söylüyor Genel Kurmay. 25 Mart 2009 tarihinden bu yana, BBP kadroları, Türk hakim ve savcılarına güvenerek, adalete ve hukuka inanarak, bu olayın arkasında kimler, hangi güçler varsa, ortaya çıkması için var gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

3.20110808165845.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum