REKTÖR İBİŞ’TEN DENİZ BAYKAL’IN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

REKTÖR İBİŞ’TEN DENİZ BAYKAL’IN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Tomografi bulgularında düne nazaran bir miktar iyileşme bulgusu...

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Tomografi bulgularında düne nazaran bir miktar iyileşme bulgusu var" dedi.

Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nde tedavisine devam edilen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın durumuyla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, "Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde takiplerini ve tedavi uygulamalarını yapıyorlar. Son açıklamamıza göre konuşacağım, yine ciddiyetini koruyor. Bilinci kapalı. Hayati bulguları kontrol altında. Herhangi belirgin bir anormallik yok. Bu güzel yönü. Nörolojik bulguları dün ile aynı. Beyin fonksiyonları tekrar dün ile aynı. Bunları özellikle söylüyorum. Biliyorsunuz daha önce kötüye giden bir durum vardı. Dün ile bugün arasında kötüye gidiş anlamında bir sonuç yok. Bu bizim için güzel bir bulgu. Tomografi bulgularında düne nazaran bir miktar iyileşme bulgusu var. Küçükte olsa bizi umutlandıracak bulgular. Kendisine tekrar cihazlı solunum desteği sağlanıyor. Beyin koruma tedavisi uygulanıyor. Bunların bir parçası olarakta uyutulma işlemi devam ediyor. Sosyal medyada beyin ölümüne dair spekülatif haberler dolanıyor, kesinlikle böyle bir şey yok. Tüm açıklığıyla sizlerle her türlü bilgiyi paylaşıyoruz. İlgili hocalarımızın muayene sırasında uyandırma işlemi yapılıyor, muayene yapıldıktan sonra tekrar uyutuluyor. Çünkü uyanık kaldığı süre içerisinde beyin o kadar da yoruluyor. Beyni daha fazla korumak için uyutulma işlemi yapılıyor" şeklinde konuştu.

"ASLI HANIM'IN TALEBİYLE UĞUR TÜRE GELDİ"

"Deniz Bey'in kızı Aslı Hanım'ın talebiyle Prof. Dr. Uğur Türe buraya geldi" diyen Prof. Dr. Erkan İbiş, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bu konuda en iyisini yaptığımıza güveniyoruz. Elbette gelip görebilir dedik. Zaten kendisi de geldi gördü, yapılabilenin en iyisinin yapıldığını ve bundan sonraki süreç için planlamalar konusunda ilave bir şey söyleyemeyeceğini, çünkü her şeyin mükemmelce uygulandığını belirtti ve buradan ayrıldı. Sonucun nereye varacağını, nasıl olacağını bugünden söylemek mümkün değil. Ümitsiz olduğumuzu asla söylemedik, söylemeyiz de. Biz hekimiz, ümidimiz elbette ki var. Yeni bir operasyon söz konusu değildir. Son ameliyatın amacı kafa içi basıncının azaltılmasıydı, kafa içi basıncının azaltılması yönünde olumlu etkisini gördük. İstediğimiz sonuçları vermeye başladı. Akciğer durumu da kontrol altında. Ateşi oldukça düştü. Şuan için konuşuyorum bunları. Tıpta her an her şey olabilir. Şuan için akciğer enfeksiyonu yönünden de bulgular olumlu yönde. Lütfen bizden yapılan açıklamalar dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyin" ifadelerini kullandı.

REKTÖR İBİŞ’TEN DENİZ BAYKAL’IN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

REKTÖR İBİŞ’TEN DENİZ BAYKAL’IN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.