Şahin Balcıoğlu Kimdir?

Şahin Balcıoğlu Kimdir?
1958 yılında Kahramanmaraş ta doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş ta tamamlayan Balcıoğlu yükseköğrenimini 1983 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamladı.

1958 yılında Kahramanmaraş ta doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş ta tamamlayan Balcıoğlu yükseköğrenimini 1983 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamladı.

İş yaşamında birçok ilklere imza atan Balcıoğlu, Kahramanmaraş'ın 1980 sonrası ilk Anonim Şirketi olan Marmis A.Ş.'nin kuruluşunu yapmış. Aileden gelen tekstilci kökenine bağlı kalarak, Kahramanmaraş'ın ilk yuvarlak örgü tesisin MOTEKS AŞ yi kurarak bugün şehrin ihracatının büyük bir bölümünü oluşturan sektörün temellerini 1986'da atmıştır. 1995 yılında yapılan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Meclis Başkanı seçilerek bu görevini 17 yıl sürdürmüştür ve bu görevde en uzun kalan Başkan olmuştur.  Başkan vekili olarak bu görevine halen devam etmektedir Bu süreçte Kahramanmaraş'ın sanayici ve tüccarları ile sosyal hayatta birçok sorununa çözüm bulmak için yoğun şekilde çalışmıştır. Başkanlığı süresince YOİKK Komite Başkanlığı ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı faaliyetlerinde de bulunmuştur. 1997 yılında yine tekstil sektörünün başka bir ihtiyacı olarak gördüğü örme kumaş boyama tesisini faaliyete geçirmiştir. Şehrin ihtiyaçlarını ve daha ileriye taşınmasını hedef alan Balcıoğlu şehrin ihtiyaçları doğrultusunda sektörü dışında da yatırım yapmıştır. 2012 yılında bölgenin gıda ihtiyacını karşılamak ve üretilen ürünlere katma değer katmak adına atmosfer kontrollü soğuk hava deposu kurup burada üretilenlerin hak ettiği değerlerde pazarlanması amaçlanmıştır. Bu yatırımın hemen sonrasında ise ülkemizde bir ilk olan kompozit ahşap panel üretimine Kahramanmaraşta başlamış olup ÜLKEDE TEK ÜRETİCİ ULARAK ülkemizin bu üründe dışa bağımlılığını azaltmak amaçlanmıştır. Bu şirketlerinde kurucusu ve yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır

Musiki cemiyeti denetleme kurulu başkanlığı, Tema vakfı üyesi ve atçılık spor kulübü yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır    

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında 1995 yılından 2011 yılına kadar Meclis Başkanlığı yaptı.

2020 yılından bu yana da Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanlığını yapıyor.

Kahramanmaraş'ın ticaret ve sanayisinin gelişmesine yönelik yaptığı çalışmalar kamuoyu tarafından takdirle karşılanırken, kentin tanıtımı adına da ciddi projeler yürütmektedir. Germenicia antik kentindeki kazılar başta olmak üzere bunun şehre turizmin canlandırılması adına da bir çok çalışma yaptı.

Halen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanlığını başarıyla yürütmektedir

 İngilizce ve Almanca bilen Balcıoğlu evli ve 3 çocuk babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum