Sanayide çalışan çıraklar üşümeyecek

Sanayide çalışan çıraklar üşümeyecek
"İyi Bir Çırak Gelecekte İyi Bir Usta Olur" Projesi kapsamında, Kahramanmaraş'ta bin sanayi çırağına kaban dağıtıldı

 Kahramanmaraş'ta bin sanayi çırağına, "İyi Bir Çırak Gelecekte İyi Bir Usta Olur" Projesi kapsamında, "gönülleri giydiriyoruz" sloganı ile kaban dağıtıldı.

Onikişubat Belediyesi'nce Kahramanmaraş Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen törende konuşan Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, kendisininde eğitimini sürdürürken aynı zamanda çalıştığını anımsattı.

Ahilik kültürünün dünyada başka bir örneğinin olmadığına dikkat çeken Türköz, çıraklık, kalfalık ve ustalık kültürünün başka yerde olmadığını söyledi.

20161208_2_20572969_16772463_web.jpg

Eğitim görenlere Mesleki Eğitim Merkezi'nin kıymetinin bilmesini tavsiye eden Türköz, şunları kaydetti:

"Çırak olunmadan kalfa, kalfa olunmadan usta olunmaz. Benim babamda emekli öğretmen, lise ve üniversite de okurken, bende tatillerde demir doğrama fabrikasında çalıştım. Bundan da hiç gocunmuyorum, hatta bir restoranda bulaşık bile yıkadım. Çalışmak kadar güzel bir şey yok. İnsan ekmeğini helal kazandıktan sonra her türlü ortamda çalışması kadar güzel bir şey yok."

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise ülkede en çok istismar edilen konunun "fakirlik" olduğunu vurguladı.

Fakirliğin utanılacak şeyler olmadığını vurgulayan Mahçiçek, "Sizler fakir çocuklarsınız, siz çıraksınız sizden bir şey olmaz" diyenlere de inanılmaması gerektiğini söyledi.

20161208_2_20572969_16772464_web.jpg

Öğrencilik yıllarından da hatıralarını anlatan Mahçiçek, "Ben talebeyken, o zaman hep fakirliği istismar ederlerdi. Bu ülkenin çocuklarını sağcı, solcu diye birbirlerine düşürdüler. Binlerce gencimiz öldü. 1980 yılında bu olaylardan sonra ihtilal oldu. Onun en az 3 katı da hapishanelerde çürüdü." dedi.

Bu yaklaşımda olanların istismarcı olduğunu vurgulayan Mahçiçek, o istismar edenlerin bu ülkenin iyiliğini isteyen insanlar olmadığını belirtti.

Çalışmanın önemine dikkat çeken Mahçiçek, "Hepinizin özgüveni tam olmalı. Çalışacaksınız ve bu mesleğini öğreneceksiniz ama bu mesleğinde en iyisi olacaksınız. Bu amaç ve hedefle çalışacaksınız inşallah. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Meslek Eğitim Merkezinde eğitim gören sanayi çıraklarına kaban dağıtıldı.

20161208_2_20572969_16772466_web.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.