Sanko Üniversitesi’nde Mezuniyet Töreni

Sanko Üniversitesi’nde Mezuniyet Töreni
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yüksek teknolojiyi gündeme aldıklarını ve Gaziantep’i de pilot il seçtiklerini söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yüksek teknolojiyi gündeme aldıklarını ve Gaziantep’i de pilot il seçtiklerini söyledi.

Gül, SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik bölümlerinin Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en büyük zenginliğin gençler olduğuna vurgu yaparak, mezuniyetlerinden dolayı öğrencileri kutladığını belirtti.

Gençlerin önünü açmak için gereken önlemleri aldıklarını kaydeden Gül, “2018 yılında eğitime 134 milyar 700 milyon TL’lik kaynak aktardık. Gençlerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Çünkü eğitimli yetişmiş bireyler Türkiye'yi şahlandıracak” dedi.

Türkiye'nin geleceğinin bugünden daha iyi olacağını anlatan Gül, “Yüksek teknolojiyi gündemimize aldık ve Gaziantep’i de pilot il seçtik. SANKO Üniversitesi’nde çocukları öğrenim gören aileleri kutluyor, hocalarımıza başarı dileklerimle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SANKO Abdulkadir Konukoğlu’nun herkese hayrı geçen büyük bir insan olduğuna dikkat çeken Gül, “Abdulkadir Bey okumadığını söyledi. Okumamış hali böyle ise Allah bilir okusaydı daha ne kadar güzel işler yapardı” diyerek sözlerini tamamladı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu’nun da katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO’nun, 1987 yılında ilk çalışmaya başladığı kurum olduğunu anımsatarak, kendisini SANKO ailesinin bir ferdi gibi gördüğünün altını çizdi.

SANKO’da işe başladığında ilk hocasının merhum Sani Konukoğlu olduğuna işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

“İlk ocağım SANKO. İlk olmak zordur. Heyecan vericidir. Rahmetli Sani Bey, ‘İşin hilesi dürüstlüktür’ derdi. Dünyanın en iyi okulunu hastanesini de yapsanız önemli olan içindeki hocaları ve tecrübeleridir. Abdülkadir Bey’in tecrübesidir. Yeni kampüsünüzün yeri meclisten geçti. Artık temeli atılabilir. Konukoğlu ailesine teşekkür ederim.”

HASTALARI ANNENİZ, BABANIZ BİLİN, ÖF BİLE DEMEYİN

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Mütevelli Heyet Üyeleri Ali Konukoğlu, Dr. İbrahim Konukoğlu ve Gürkan Tural, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, SANKO Holding Mali Koordinatörü Tekin Alpay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Tuna, Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velilerin katıldığı törende konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, duygularını şöyle paylaştı:

“Değerli aileler hoş geldiniz. SANKO Ailesine güvendiğiniz için çok mutluyum. Yıllar önce mağarada kurduğumuz iplik fabrikasından yola çıkıp çalışacaksın, üniversite kuracaksın ve bugün mezunlar vereceksin. Dünyada bundan güzel bir şey yok. Ben tüm hocalarımıza, ailelerine ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Bu mutluluğu bizlere yaşattığınız için. Sevgili öğrenciler, bizler babamın rahatsızlığı dolayısıyla hastane kapılarında çok bekledik. Sizlerden isteğim; hastaları anneniz, babanız bilin, hiçbir hastaya öf bile demeyin.”

Konuşması sırasında duygulanan ve sesi çatallanan Konukoğlu, salondan büyük alkış eşliğinde konuşmasını bitirdi.     

REKTÖR PROF. DR. GÜNER DAĞLI

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ise üniversitenin kuruluşunun ve eğitme başlamasının kısa süre içerisinde gerçekleşmesine rağmen “parmakla gösterilen bir üniversite” olduklarını söyledi.

“Geleceğin çiçekleri, bugün mezun olup hem bir sonuç hem de bir başlangıç alıyorsunuz. İçinizdeki hevesi asla kayıp etmeyin. Her birey içindeki hevesi artırmalıdır” diyen Prof. Dr. Dağlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diplomalarınızın taze kalması için yeni bilgiler ekleyerek taze tutmalısınız. Hata yapmaktan korkmayın. İki insan arasındaki fark yaptığı hatalardır ve tecrübedir. Gelecek ile ilgili bildiğimiz tek şey bugünden çok farklı olacağıdır. Bugün bizlerin sahip olduğu cübbeler, sizlerin emanetidir. Almak için sizi bekliyorlar. Çocuklarım hepinizi kutluyorum. Anlınızdan öpüyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu da konuşmasında ilk mezunları verdiklerini anımsatarak, “Beslenme-Diyetetik, Hemşirelik ve Fizyoterapi- Rehabilitasyon bölümlerimizden bugün 185 öğrencimizi mezun ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Anıl Tuğçe Alpaslan, Mezuniyet Kütüğüne isim çaktı, mezunların diplomaları ve ödülleri takdim edildi.

Bölümlerin ant içme programının ardından öğrenciler alkışlar eşliğinde kep attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.