SEKTÖREL KÜMELENMEDE İNEGÖL TÜRKİYE’YE ÖRNEK

SEKTÖREL KÜMELENMEDE İNEGÖL TÜRKİYE’YE ÖRNEK
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinden oluşan heyet, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nı (İTSO) ziyaret ederek, sektörel kümelenme konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinden oluşan heyet, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nı (İTSO) ziyaret ederek, sektörel kümelenme konusunda fikir alışverişinde bulundu. Konuk heyete, Türkiye'ye örnek oluşturan mobilya kümelenmesi konusunda bilgiler aktarılırken, İTSO'nun diğer kurum ve kurumuşlarla gerçekleştirdiği dev projeler de anlatıldı.

Sektörel kümelenme konusunda Türkiye'deki en iyi kümelenme örneklerinden birini oluşturan İnegöl, Kahramanmaraş'tan gelen heyeti ağırladı. KTSO Meclis Üyesi Muharrem Özşerbetçi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde çalışan mühendis ve uzman personelin yer aldığı konuk heyet, İTSO Başkanı Metin Anıl ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

KTSO Meclis Üyesi Muharrem Özşerbetçi, ziyarette yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa, "Maraş Biberi Kümelenme Projesi" yürüttüklerini, mobilya sektörü kümelenmesi konusunda Türkiye'nin en iyi örneklerinden biri olan İnegöl'ün bu konudaki bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Özşerbetçi, kümelenme projeleri konusunda İnegöl'ün uyguladığı son derece başarılı modeller olduğunu, aynı başarıyı kendilerinin de Maraş Biberi projesinde sağlamak istediklerini kaydetti.

İTSO Başkanı Metin Anıl da, ilçe için hayati önem taşıyan dev projelere de konuşmasında yer verdi. Anıl, İTSO'nun başta belediye olmak üzere ilçedeki diğer kuruluşlarla işbirliğine giderek, Atık Su Arıtma Tesisi, Organize Sanayi Bölgesi, Mobilya İhtisas OSB, Mobiliyum AVM, İnegöl Mobilya Ticaret Merkezi (İMOTİM), MODEF (Mobilya Fuar Şirketi) ve Mobilya Tanıtım Grubu gibi önemli projeleri nasıl hayata geçirdiklerini ayrıntılarıyla anlattı.

SEKTÖREL KÜMELENMEDE İNEGÖL TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.