ŞIRNAK’TA RUHSATSIZ MADEN OCAKLARI 3 YILDA 14 CAN ALDI

ŞIRNAK’TA RUHSATSIZ MADEN OCAKLARI 3 YILDA 14 CAN ALDI
Şırnak'ta Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığınca üretime kapatılan maden ocaklarında 2014'ten bu yana yapılan kaçak çalışmalarda 14 işçi hayatını...

Şırnak'ta Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığınca üretime kapatılan maden ocaklarında 2014'ten bu yana yapılan kaçak çalışmalarda 14 işçi hayatını kaybetti, 15 işçi de yaralandı.

Bugün 6 işçinin hayatını kaybettiği, 1 işçinin de yaralandığı ocakta ise daha önce 3 kez göçük yaşandığı ve 3 işçinin hayatını kaybettiği, 8 işçinin de yaralandığı öğrenildi.

Şırnak'ta ruhsatsız çalışan maden ocakları işçilerin hayatına mal oluyor. Kentte Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığınca 2013'te üretime kapatılan ocakların bazılarında işverenler tarafından maden çalışmaları kaçak olarak sürdürülüyor. İşçi sendikalarının raporlarından derlenen bilgilere göre, kentte bugün yaşanan maden faciası hariç 2014'ten bu yana 6 olay yaşandı. Bu olaylarda 8 işçi hayatını kaybetti, 15 işçi de yaralandı.

Kentte 1 Haziran 2014'te Şırnak merkeze bağlı Toptepe köyünde Acar Madencilik tarafından işletilen linyit ocağında meydana gelen göçükte İbrahim Sağnak (30) yaşamını yitirdi, 7 işçi de göçük altından yaralı olarak kurtarıldı. 11 Haziran'da Kemerli köyü yakınlarında bulunan özel sektöre ait linyit ocağında gaz sıkışmasından kaynaklı göçük sonucu Ahmet Baysal, Emin Baysal ve Selahattin Uçar adlı işçiler hayatlarını kaybetti. 18 Haziran'da Cudi Dağı eteklerinde faaliyet yürüten özel sektöre ait linyit ocağında meydana gelen göçükte Musa Seven (47) hayatını kaybetti. 4 Eylül'de Toptepe köyü yakınlarında linyit kömürü çıkarılan 1 numaralı açık ocakta hafriyatın dökülmesi sonucu toprak altında kalan işçilerden Mehmet Mağrur (39) ve Suriyeli Sait Bercen (44) yaralandı, Sabri Mağrur (50) ise yaşamını yitirdi. 9 Eylül'de Şırnak'ın Toptepe mevkiindeki 1 nolu kömür ocağında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçilerden Mehmet Ata Kutlu (36) ağır yaralı olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kutlu, hastanede bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 6 işçi ise kendi imkanlarıyla yaralı olarak kurtuldu. 26 Ekim 2015'te ise Kemerli köyü civarında özel sektör tarafından işletilen linyit ocağında meydana gelen göçükten ağır yaralı olarak kurtarılan Halil Atak (49), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Kentte bugün 6 işçinin hayatını kaybettiği, 1 işçinin yaralandığı, 1 işçi için de kurtarma çalışmalarının sürdüğü maden ocağında ise 2014 ve 2015 yıllarında 3 kez göçük yaşandığı öğrenildi. Bu olaylarda 3 işçi hayatını kaybetti, 8 işçi yaralandı.

ŞIRNAK’TA RUHSATSIZ MADEN OCAKLARI 3 YILDA 14 CAN ALDI

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.