ŞÖFORLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

ŞÖFORLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüsü şoförlerine eğitim sertifikalarını verdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüsü şoförlerine eğitim sertifikalarını verdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine Genel Sekreter Züver Çetinkaya, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Deliktaş, Toplu Taşıma Şube Müdürü H. Mehmet Çiçek ile ilgili şube personelleri ve şoförler katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Genel Sekreter Züver Çetinkaya, amaçlarının Kahramanmaraş halkına hizmetin en iyisini sunmak olduğuna işaret ederek: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle beraber yürüttüğümüz toplu taşıma hizmetinde, en iyi kaliteyi sağlamaya yönelik, müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik ve kişisel olarak da kendimizi geliştirmeye yönelik olarak düzenlemiş olduğumuz eğitimin bugün sertifika töreni olacak.

Öncelikle şoför arkadaşların eğitime katıldıkları için çok çok teşekkür ediyorum kendilerine.  Öğrenmenin yaşı yok derler ya hani büyüklerimiz hakikaten biz ile hala gerek bakanlığın açmış olduğu gerek belediyelerin açmış olduğu eğitimlere programlara gidip kendimizi nasıl daha çok geliştiririz mesleğimizi nasıl geliştirebiliriz bunun çabası içindeyiz ve toplum olarak da bunu devam ettirmek gerekir.  Hiç unutmam ki arkadaşımın şöyle bir hatırası vardı dedi ki bir gün oğlum üniversite sınavına gireceği zaman bana şöyle bir şey sordu. “Baba ne olmamı istiyorsun? “ sınava girecek tercih yapacak dershaneye gidiyor vs. baba ne olmamı istiyorsun diye bir soru soruyor.  Babası da düşündüm mühendis ol psikolog ol ne bileyim kaymakam ol, hâkim ol, savcı ol, ne diyeyim. Dedim ki oğlum ne yaparsan yap. İstersen çöpçü ol ama işinin ehli ol. Hangi işi yaparsan yap o işi en iyi kim yapar dediklerinde o işi en iyi şu yapar diyecek bir adam ol dedim” diyor.

Ne olacağın önemli değil. Yaptığın işin mesleğinin en iyisi olmaya bak. Şimdi biz hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem esnaflar odası olarak Kahramanmaraş halkımızın en iyi şekilde taşımak için çabalıyoruz. Projeler geliştiriyoruz. Bir sürü işlem yapıyoruz. Yollar yapıyoruz, Trafik lambaları takıyoruz, İşaretlemeler yapıyoruz, asfalt yapıyoruz otobüs alıyoruz, satıyoruz. Bir yandan kendimizi bir yandan personelimizi devamlı eğitimlere alıyoruz. Bütün tek maksadımız Kahramanmaraş halkımızın en güzel şekilde işten evine evinden işe, evinden çarşıya, çarşıdan nereye gidiyorsa oraya götürmeye ama bunu yaparken onları mümkün oldukça en mutlu şekilde bu işi başarmak. Bu işi biz hep beraber yapacağız. Belki bir takım sorunlarınız olabilir değişik platformlarda zaten sorunlarımızı tartışıyoruz. Çözüm arıyoruz çözüm bulmaya çalışıyoruz. Ama sonuçta bu işe hep beraber yönetiyoruz. Siz ve belediye yönetimimiz Kahramanmaraş halkına en güzel şekilde hizmet edecek hedefi ile bu çalışmalarımızı devam ediyoruz. Bizim bu tür faaliyetlerimizi yani eğitime yönelik faaliyetlerimizi inşallah bundan sonrada imkânlar el verdiğince devam edecek ve hep birlikte mutlu bir Kahramanmaraş için çalışmalar devam edeceğiz” diye konuştu.

Genel Sekreter Çetinkaya’nın konuşmasının ardından eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanan şoförlere sertifikaları verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca eğitime tabii tutulan şoförlere ‘İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi, Stres Yönetimi, Öfke Kontrolü, Kişisel İmaj ve Aile İçi İletişim ‘ gibi konularda eğitimler verilmişti.

Bu arada eğitimlerin yanı sıra Özek Halk Otobüsü şoförleri için hazırlanan özel kimlik kartları da dağıtılmaya başlandı.

Özel Halk Otobüsü şoförü olmak isteyenlerden ise ‘Psikoteknik rapor, Sabıka Kaydı, Ehliyet Raporu gibi evraklar isteniyor. Bu raporların doğrultusunda eğitime tabii tutulduktan sonra tanıtım kartları veriliyor ve şoförlerin denetimleri daha sıkı bir hale getiriliyor.

dsc_8094.jpgdsc_8109.jpgdsc_8127.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.