SORULARI ÇALIP MİT’E GİRMİŞLER

SORULARI ÇALIP MİT’E GİRMİŞLER
Devletin kılcal damarlarına sızmak için kurumların sınav sorularını çalan FETÖ'nün, 2010 KPSS ile MİT'e sızdığı belirlendi.

Devletin kılcal damarlarına sızmak için kurumların sınav sorularını çalan FETÖ'nün, 2010 KPSS ile MİT'e sızdığı belirlendi.

FETÖ'nün en mahrem birimlerinden birisi olan MİT yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında örgüt elemanlarının 2010 KPSS'den aldıkları puanlarla yerleştikleri tespit edildi. Şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açıldı.

Türkiye Gazetesi'nde yayınlanan haberde, MİT Açık Kaynaklar Daire Başkanlığında İstihbarat Uzman yardımcısı olarak çalışan şüpheli Eftal D.'nin de 100 üzerinden 99 puan aldığı tespit edildiği kaydedildi. Örgüt içerisinde Abdullah kod adını kullanan Eftal D.'nin ayrıca örgütün kripto haberleşme programı olan ByLock'u kullandığı belirlendi.

MİT Antalya Bölge Daire Başkanlığı'nda görevliyken 2010 yılında faaliyete geçirilen Açık Kaynaklar Daire Başkanlığı'na atanan İsmail K'nın ise 2010 yılında KPSS'den 93 puan alarak kuruma yerleştiği belirtilen iddianamede, şüphelinin ayrıca ByLock kullanıcısı olduğu da aktarıldı. FETÖ'nün mülkiye imamı olan Mahmut Akpınar'ın uzaktan akrabası olduğuna dikkat çekildi. MİT Açık Kaynaklar Daire Başkanlığında görev yapan ByLock kullanıcısı şüpheli Şenol A.'nın Eğitim Bilimleri alanında 120 sorunun 117'sine doğru cevap verdiği kaydedildi.

2010 yılında girdiği KPSS sınavıyla MİT'e giren şüpheli Ömer Faruk U'nun ise daha önce FETÖ'ye ait Bank Asya'da çalıştığı ortaya çıktı. Ömer Faruk U.'nun ayrıca ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi.

MİT Van Bölge Daire Başkanlığı'nda çalışan Rıza S'nin 2010 KPSS'den 90 puan alarak teşkilata girdiği, eşi Fatma S.'nin da MİT'te tercüman olarak çalıştığı 15 Temmuz sonrası ihraç edildiği belirtildi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.