SSPE HASTALIĞI ELA’YI YATAĞA MAHKUM ETTİ

SSPE HASTALIĞI ELA’YI YATAĞA MAHKUM ETTİ
Adana'da 21 yaşındaki genç kız 9 yıl önce kızamık virüsünün neden olduğu Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığına yakalanarak yatağa bağımlı kaldı.

Adana'da 21 yaşındaki genç kız 9 yıl önce kızamık virüsünün neden olduğu Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığına yakalanarak yatağa bağımlı kaldı. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım isteyen genç kızın annesi, "Kızım bana anne desin istiyorum" dedi.

Adana'da 9 yıl önce hastalığın orta çıkmasıyla durumu kötüye giden Ela Alpaslan'ın ailesi perişan oldu. 4 kız kardeşin en küçüğü olan Ela'nın 2 ay önce kendi ihtiyaçlarını karşılayabilirken, durumunun aniden kötüleştiğini söyleyen 52 yaşındaki annesi Müzeyyen Altıntop, "Ben kızımın bana anne demesini istiyorum. Gezmesinden eğlenmesinden vazgeçtim. Sadece anne desin bana isteğini anlatsın bunu yapabilecek kapasitesinin olduğunu biliyorum" diye konuştu.

"UMUTLA 21 YAŞINA GETİRDİM"

Kızı çok sağlıklıyken birden SSPE hastalığına yakalandığını belirten anne Altıntop, "9 sene boyunca büyük bir bakımla özveriyle umutla ve mutlulukla kızımı 21 yaşına getirdim. Ancak son bir ay içerisinde aniden yürümemeye ve konuşmamaya başladı. Hastaneye yattığımız anda boğazdan beslenemeyince mide pedi geçirildi. Ondan sonra şuanda gördüğünüz gibi yatalak duruma geldi kızım" dedi.

"TÜRKİYE'DE TEDAVİSİ YOK"

Yurt dışında kök hücre tedavisi ile SSPE hastalığından kurtulmanın yolu olduğu söyleyen anne Altıntop, "Kök hücre tedavisi SSPE ile savaşta bazı çocuklara tedavi şeklinde uygulanıyor. Benim kızıma Türkiye'de olmadığı için uygulanmıyor şuanda. Kök hücre ile ilgili tedavimiz bir türlü gündeme gelip başarılmayacağı söyleniyor. Ama ben başarılacağını biliyorum. Benim kızım SSPE ile savaşını verdi. Şuanda kök hücre ile lütfen giden ayağını gözünü ellerini geri istiyorum" ifadelerini kaydetti.

Anne Altıntop, "Maddi olarak imkanlarımı aştığı için artık herkesten yardım istiyorum. Türkiye'den yardım istiyorum lütfen bir anneye kulak verin" dedi.

 

SSPE HASTALIĞI ELA’YI YATAĞA MAHKUM ETTİ

SSPE HASTALIĞI ELA’YI YATAĞA MAHKUM ETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.