TÜMSİAD İLÇELERDE DE ÖRGÜTLENİYOR

TÜMSİAD İLÇELERDE DE ÖRGÜTLENİYOR
Kahramanmaraş Tümsiad üyeleri kahvaltıda iki önemli konuğu ağırlarken 2018 yılında nelerin yapılacağına dair görüş ve önerileri de aldılar. Bu arada Tümsiad ilçelerde de örgütleniyor

Kahramanmaraş Tümsiad üyeleri kahvaltıda iki önemli konuğu ağırlarken 2018 yılında nelerin yapılacağına dair görüş ve önerileri de aldılar. Bu arada Tümsiad ilçelerde de örgütleniyor

2017 yılının son günlerinde geleneksel kahvaltıda üyelerini KMTSO Başkanı Serdar Zabun ve Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya ile buluşturan Toprak, derneklerine bağlı tüm üyeleri istekleri ve taleplerinin belirlenmesi için ankete tabi tuttuklarını söyledi.

İTALYA VE KATAR FUARLARINA KATILACAĞIZ

Tümsiad olarak yaptıkları programları üyelerinden gelen talep doğrultusunda planladıklarını da hatırlatan Toprak iki ay içerisinde ikisi yurt dışı biri ise il içi 3 program düzenleyeceklerini belirtti. Toprak şöyle konuştu, “Önümüzdeki iki ay içerisinde 3 tane yapmayı düşündüğümüz programımız var. Bunlardan bir tanesi İtalya’da kuyumcularımıza yönelik bir fuar var, üyelerimiz o programa iştirak edecek. Yine Katar’da 8 sektörü ilgilendiren bir fuar var. Bir da sömestr ara tatil döneminde üyelerimizin tamamını aileleriyle birlikte Orkis Termal Hotel’de bir araya getirecek bir programımız olacak. Tüm üyelerimizin katılacağı program çalıştay formatında geçecek.

DEVLETİMİZİN VE ÜLKEMİZİN YANINDAYIZ

Zor bir 2016 yılını geride bıraktık, bilindiği üzere hain bir darbe girişimi yaşanmıştı ve Tümsiad olarak da tavrımızı ortaya koyarak devletimizden ve milletimizden yana olmuştuk. Türkiye’nin de ihtiyaç duyduğu omurgalı bir STK olduğumuzu ispat ettik, gösterdik. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra silahlı kuvvetlerimiz Fırat Kalkanı operasyonunu gerçekleştirdi, diğer taraftan da yurt içinde terörle mücadele ediyorlar. 15 Temmuz’un kanayan yaralarını da hala sarmakla meşgulüz. Tüm bunlara rağmen, ümitsiz değiliz, çalışmaya, üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz.

KAMU YARARI DERNEK STATÜSÜNÜ ALDIK

Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmede Cumhurbaşkanımız bize şunu söyledi; ‘biz Tümsiad’ı önemsiyoruz, ülkemizin 2023 hedeflerine giderken yol arkadaşlarını önemli buluyoruz. Bu birlikteliğimiz bundan sonra da devam edecek’ şeklinde ifadeleri var. Bununla birlikte derneğimizin de kamu yararına dernek statüsü kazanması için çalışmalarımız vardı. Kamu yararı dernek statüsünü almak için alt yapı eksiklerimizi giderdik, bağımsız denetçiler tarafından denetlendik ve Kahramanmaraş Şube olarak bu denetimden başarı ile çıktık.

BU SORUMLULUĞUN AĞIRLIĞINI BİLİYORUZ

Kamu yararına dernek olmamız, milletimiz ve ülkemiz beklentileri omuzlarımızdaki yükü daha çok hissetmemize sebep olmuştur. Biz Tümsiad olarak bu sorumluluğun bilincindeyiz. 2023 hedeflerimizden vaz geçmedik. Zorlu piyasa şartlarında üyelerimizi daha dirençli hale getirmek, ihracatını geliştirmek için proje üretmeye devam edeceğiz.

GENÇ TÜMSİAD’I KURDUK VE BAŞKANI ATANDI

Derneğimizin Kurumsal yapısı içerisinde 7 komisyon vardı ve bu sayıya Genç Tümsiad’ı ekleyerek 8’e çıkardık. Genç Tümsiad’ın başkanı belirlendi ve üye sayısı şimdiden 30’u buldu. Yeni dönemde Kahramanmaraş’ın ticaretinin gelişimi yönünde çabalarımız devam ediyor. Yeni dönemde kurumlarımızla da birlik ve beraberlik içerisinde olacağız.

Toplantıya onur konuğu olarak katılan Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya üyelerin vergiyle ilgili sorularını cevapladı. Kaya, üyelerden gelen soruları tek tek cevaplayarak detaylı bilgiler verdi.

Toplantıya onur konuğu olarak katılan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun’a da övgüler yağdıran Tümsiad Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak, kent ticareti ve sanayisi için canla başla çalışan Zabun’a sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

DONDURMANIN COĞRAFİ İŞARETİNİ ALIYORUZ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ise coğrafi işaretle ilgili üyelerden gelen bir soruya ise belediyelerin 16 ürünlü ilgili coğrafi işaret alınması için müracaat ettiğini belirtti. Dondurmayla ilgili coğrafi işaret alınması için uğraş verdiklerini de belirten Zabun süreci şöyle anlattı; “belediyelerimiz 3-4 ürünün coğrafi işaretini aldı. Ticaret Borsamız Tarhananın, KMTSO odası ise biberin coğrafi işaretini almıştı. Biz dondurmayı da çok önemsiyoruz. 2007 yılında dondurmanın coğrafi işaretini bir şahıs almış. Mahkeme bu işareti bir şahsın alamayacağına kanaat getirerek kararı düşürdü. Bunun üzerine dondurmanın coğrafi işareti için 2,5 yıl önce müracaat etmiştik. 8 gün önce askıdan indi, önümüze bakıyoruz fakat yine de bir kısım engellemeler var. Bir ulusal dondurma markasının coğrafi işaretin memleketimize gelmemesi için çabaları var. Bunları aşacağız, hem patent enstitü başkanıyla hem bakanlığımızla çok sıkı görüşüyoruz. Yaşadığımız birçok olay var ama şuan bir sıkıntı görünmüyor.

MARAŞ DONDURMASI MARAŞ’TA ÜRETİLMELİ

Ayrıca dondurma da bir mahreç ve menşei konusu var. Biz Kahramanmaraş dondurmasının Kahramanmaraş’ta üretilmesini istedik, il dışında üretilmemesini istedik. Saleple ilgili çalışmalarımız vardı, salebin Türkiye genelinde hatta dünyanın bazı ülkelerinde de kullanılabilen ve üretilen bir bitki olduğu için o müracaatımızı kabul etmediler. Fakat keçi sütü ve beslenmesiyle ilgili raporlarımız var, çalışmalarımız devam ediyor.

DONDURMADA PAZAR PAYINI YÜKSELTMELİYİZ

Dondurmamızın Türkiye’deki Pazar payı yüzde 7’lerde. Biz pazarımızı büyültmek zorundayız. Dondurmadaki pazarımızın büyümesiyle hem bölgenin meyveciliğine katkı yapacak hem de ilde dondurma üretimiyle ilgili makinenin yapılmasının önünü açacak. Ben bir gün dondurma makinesinin de Kahramanmaraş’ta yapılacağına inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.