Tuna Bekleviç, Kosova Meclis Başkanı Krasniqi İle Görüştü

Tuna Bekleviç, Kosova Meclis Başkanı Krasniqi İle Görüştü
İstanbul merkezli Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu Başkanı Tuna Bekleviç, Balkan ülkeleri gezisi çerçevesinde Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi ile Priştine’de bir araya geldi. Görüşmede Türkiye ile Kosova arasında dostluk köprülerinin kurulmasın

- İstanbul merkezli Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu Başkanı Tuna Bekleviç, Balkan ülkeleri gezisi çerçevesinde Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi ile Priştine’de bir araya geldi. Görüşmede Türkiye ile Kosova arasında dostluk köprülerinin kurulmasına destek verileceği belirtildi.

Samimi geçen görüşmede, Kosova’nın Balkanlar’daki önem ve değeri olduğu gibi gelecekte neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişi yapıldı. Kosova’yı ilk tanıyan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu anımsatan Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu Başkanı Tuna Bekleviç, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Biz Kosova’yı çok önemsiyoruz. Kosova’yı çok seviyoruz. Burada birçok soydaşımız yaşıyor. Dolayısıyla soydaşlarımızın sorunlarını ciddiye aldıklarını gördük. Burada önemli adımlar atılıyor” şeklinde konuştu.

Kosova’ya, zaman zaman verdikleri zorlu mücadeleye destek olduklarını belirten Tuna Bekleviç, bu çerçevede dünya genelinde barış ve demokrasi ile ilgili ciddi sıkıntıların yaşandığını, bu sıkıntıların tabii ki bu bölgede sirayet ettiğini belirtti. Özellikle Balkanların çok kültürlü bir bölge olduğunu da belirten Bekleviç, dolayısıyla sıkıntılara da çok açık bir bölge olarak görüldüğünü söyledi. Bekleviç açıklamasında ayrıca, “Bizim daha fazla destek vermemiz ve barış ile istikrarı destekleyici faaliyetler ile açıklamalar yapmak gibi sorumluluğumuz var. Biz bu çerçevede Kosova’yı bir barış bahçesi olarak gördüğümüzü, bu barış bahçesine kimsenin zarar vermemesine, onu gözümüz gibi korumamız gerektiğini düşündüğümüzü Kosova Meclis Başkanı’na ilettik. Ancak istikrar burada sağlanırsa Balkanlar'da da barış ve istikrar devam edecektir” ifadesini kullandı.

Türkiye ile Kosova arasında ekonomi, kültür ve sanat köprülerinin kurulmasında üzerlerine düşen vazifeleri de yerine getireceklerini belirten Bekleviç, yeni jenerasyonun da, bu işbirliğin pekişmesine katkı sağlamakta kararlı olduğunu söyledi.

Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu’na 32 ülkede 52 siyasi parti dahil bulunuyor.

TUNA BEKLEVİÇ, KOSOVA MECLİS BAŞKANI KRASNİQİ İLE GÖRÜŞTÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.