Tural Şahbazlı okurlarıyla buluşuyor

Tural Şahbazlı okurlarıyla buluşuyor
Evrensel Barış Federasyonu Barış Elçisi Tural Şahbazlı’nın hazırladığı "İlham Aliyev Döneminde Azerbaycan-Türkiye İlişkileri" kitabı okurlarıyla buluşuyor.

Evrensel Barış Federasyonu Barış Elçisi Tural Şahbazlı’nın hazırladığı "İlham Aliyev Döneminde Azerbaycan-Türkiye İlişkileri" kitabı okurlarıyla buluşuyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi, Kahramanmaraş Azerbaycan Eğitim ve Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği temsilcisi, İNDEX Derneği Kahramanmaraş temsilcisi, Zengin Azerbaycan Uğrunda Mücadele Sosyal Birliği'nin Türkiye temsilcisi, Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezi'nin Uzman Kurulu üyesi ve TUMİB Kahramanmaraş temsilcisi, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi ile özel danışmanlık statüsünde olan Evrensel Barış Federasyonu Barış Elçisi Tural Şahbazlı’nın hazırladığı "İlham Aliyev Döneminde Azerbaycan-Türkiye İlişkileri" kitabı okurlarıyla buluşuyor.

İstanbul'da AYZIT  Yayınevi'nde hazırlanan bir kitap 5. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarında okurlarla buluşuyor. Kitapla ilgili açıklama yapan Şahbazlı: "Kitap esasen Başkanımız Sayın İlham Aliyev'in iktidar dönemini kapsasa da, kitapta Cumhuriyetimizin kurucusu, merhum Mehmet Emin Resulzade, Azerbaycan Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı merhum Ebulfez Elçibey ve Ümummilli lider merhum Haydar Aliyev'in de iktidar dönemlerinde Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri ele alınmıştır. 15 yıl boyunca, Azerbaycan halkı daima liderine, ona en güçlü desteği vermiştir. Kitabımızın Cumhurbaşkanımız Sayın Aliyev’in 15 Yıllık Faaliyet Döneminde baskıdan çıkması ve ayrıca 18 Ekim Azerbaycan'ın bağımsızlığını yeniden kazanmasının 27. yıldönümünü günü can Kahramanmaraş’ımızda gerçekleştirilen Anadolu'nun en büyük Kitap ve Kültür Fuarında İmza gününün düzenlenmesi hiç de tesadüfi değildir."

Son olarak Şahbazlı: “Bir tatlı telaş ve heyecan içerisinde sizlere sunduğumuz bu kitap, ilk kitabımız olduğundan eksiklerimizin var olduğunun farkındayım. Belki eksikleriyle belki fazlasıyla fakat ziyadesiyle heyecan dolu nacizane bir İmza Günü programıyla gönül dostlarımızla, büyüklerimizle bir araya geleceğiz. Tüm Gönül dostlarımızı 18 Ekim (Bugün) saat 12:00-18:00 Arası 5. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarına Ayzıt Yayınevi standına davet ediyorum”-dedi.

Kitabın satışından elde edilen gelir ile Kahramanmaraş’ta eğitim alan Azerbaycanlı öğrencilere burs verileceğini de bildirildi.

whatsapp-image-2018-10-16-at-01.34.53-(1).jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.