TÜRK İNSANI MECBUR KALIRSA YENİDEN MÜCADELE VERİR

TÜRK İNSANI MECBUR KALIRSA YENİDEN MÜCADELE VERİR
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Mesajında, insanlarının bağımsızlık uğruna tüm zorluklara rağmen şehirlerine ve vatanlarına sahip çıkma adına sürdürülen bu şanlı mücadele Türk milletinin var oluş destanıdır, diyen Başkan Okumuş ; “Türk insanı mecbur kalırsa: Ülkesini, Devletini, Milletini, Namusunu kurtarmak için topyekûn yeniden mücadele verir.

Aziz milletimiz şanlı tarih boyunca vatanına, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış, onlara yönelen her türlü tehdidi varını yoğunu ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir.

Bundan 98. yıl önce Maraş Fransız işgali altında kalmış, Kurtuluş savaşı’nda gösterdiği emsalsiz kahramanlığı ile sonsuza kadar bayrağı, inancı ve kültürü ile, bu ruhu tüm dünyaya ispatlamış güzide bir şehirdir. Sütçü İmam’ın " Bugün namus günüdür." deyip silahını ateşleyerek, Türk’ün namusuna uzanan eli kırmasının, “Kalesinde bayrağı dalgalanmayan ülkede cuma namazı kılınmaz" diyerek, halkı Fransızlara karşı harekete geçiren Rıdvan Hoca’nın, "Alem-i İslam'a Hitap" beyannamesini yazarak şehrin muhtelif yerlerine dağıttırarak. Halkı bayrağın indirilmesine tepki göstermeye davet eden Çerkes Aslanbey Başkanlığında kurduğu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ile her mahallede çeteler kurarak verdiği amansız savaşın, Şeyh Ali Sezailerin, Şehit Zeki Karakızların, Şehit Evliya Efendilerin, Muallim Hayrullahların, Senem Ayşelerin, Şehit Yusuf Çavuşların, Mıllış Nurilerin, Rafet Hocaların ve “Maraş bize mezar olmadan düşmana Gülizar olmaz” diyen kahramanların, “Bu din bahsidir, ben kardeşlerimin bağrına tokmak vurmam” diyen Abdal Halil Ağa’nın mücadelesidir.

21 Ocak 1920’de başlayan ve 22 gün ve gece süren bu mücadele de ilk müdahale, Ermeni öncü birlikleriyle birlikte İslahiye’den Maraş’ı işgal etmek için harekete geçen Fransız birliklerine Türkoğlu ilçemizin Beyoğlu Mahallesinde bulunan Bababurnu mevkiindeki kaleden yapılmıştır. Dörtyol’daki ilk Kuvay-ı Milliye’nin teşekkülüne rağmen Kuvay-ı Milliye’nin güney cephesindeki ilk hamlesi önce Bahçe üzerinden Türkoğlu’na gelmekte olan Fransız birliklerinin Ceceli Köyü’nde pusuya düşürülmesi olayıdır. Bu olaydan kısa bir süre sonra Bababurnu Kalesi’nde Fransız askerlerinin ve Ermeni gönüllü birliklerinin önü kesilmiş, 8 Fransız askeri esir alınmış, 5 Ermeni askeri de Kuvay-ı Milliye tarafından vurulmuştur. 7 den 70'e eli silah tutan herkes, tek yürek tek bilek halinde bütün gücünü ortaya koyarak 12 Şubat 1920 de Maraş’ımızı düşman işgalinden kurtardı.

Ayrıca unutmamak gerekir ki bunun aynı örneğini;Yüce Türk Milletimiz , 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan darbe girişimini gecesinde, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak göstermiştir.

Bu vesile ile tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyor, başta Kurtuluş Savaşımızın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarımıza ve şehitlerimizi Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize ise minnet duygularımızla yâd ediyoruz. 12 Şubat ve kurtuluş ruhumuz daim olsun.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.