TÜRKİYE’YE  EKONOMİK OYUN !

TÜRKİYE’YE  EKONOMİK OYUN !
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

 2019 seçimleri yaklaşması ile birlikte : Ülkemiz üzerinde ekonomik oyun oynanmaya başladı ve herkes de bu oyuna düşüyor.. özellikle bizim vatandaşımız düşüyor..

     Birincisi : Yavuz Sultan Selim köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Marmaray, Avaransa Tünellerinden yeterli araç geçmediği için  Türkiye her ay 1.5 Milyon dolar ödeme yapıyor ekonomiyi bitirdi diyorlar..

     Çanakkale köpürüş dahil bu köprüler : Yap işlet devret modeli ile yapıldı, elin adamı buraya bu kadar para harcadı ise bunun bedelini elbette alacak..

     Yada şöyle düşünelim: Köprülerden istenilen sayının üzerinde araç geçiyor : işi yapan firmalar o vatandaşın verdiği parayı alıp yine yurt dışına gidecek adamla anlaşma yapmışız yap işlet 25 yıl sonra Türkiye devret diye.. değişen ne ?

     İstanbul 3. Hava limanı o da aynı yap işlet devret modeli ile yapılıyor..

     Yada şöyle düşünelim: Tüm bu eserleri yada 1.5 Milyon dolara taksitle yaptırdığımızı düşünelim ve her ay borcumuzu ödüyoruz..?

     Algı operasyonu ile ekonomi çok kötüye gidiyor, Türkiye ayağını yorganına göre uzatmadı , ne gereği vardı köprülerin, yolların, hava alanın bu sebeple 10 yılda  dolar 1280 TL den 4 TL gördü 1 ocak 2018 de  de 5 TL olacak Türkiye ekonomisi batıyor “ algısı başladı.

     Bu da yetmedi :

     Askerlerinin başına çuval geçirildiğinde ABD Nota vermeyen Türkiye bir adam için  2 defa nota verdi Reza Zarrab üzerinden yine bize vuruyorlar.. kim ki bu diyorlar..

     Vuran Kim ? bizim vatandaşımız..

      Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla  ve bazılarının küfür ederek konuştukları o  Reza Zarrab ABD’nin İran Ambargosunu delerek Halk Bankası kanalı ile parayı uçakla taşıyarak büyük işlere imza attılar..

       ABD’de tutuklu bulunan iki Kahraman,  Reza Zarrab  Mehmet Hakan Atilla  sahip çıkmamız gerekirken, bilip bilmeden konuşanları görüyorum..

      Türkiye Cumhuriyeti Devleti Güçü devlet, bizde onların Casusluk yapan Papazlarını tutukladık, karşılık olarak yeter mi ? bana göre yetmez üç- beş ABD ‘li daha tutuklanmalıdır..

      Onlar 100 yıl ceza verilerse bizde 200 yıl vermeliyiz, karşılık böyle olur, Vize olayında ki gibi.. rest ‘te rest..

      Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: “ Zarrab ve Mehmet Hakan Atilla Rehin alındı, bu dava,  kumpas davasıdır..

      İranlı Türk asıllı olan Zarrab : 13 temmuz 1984 yılında dünyaya geldi.. Reza Zarrab Eğitimini Bakü’de tamamlayan Zarrab, 2006 yılında tamamen İstanbul‘a yerleşmiştir.

      Zengin bir ailenin evladı olan Reza Zarrab, küçük yaşlardan itibaren ticaretle uğraşmaktadır. Armatörlük, kuyumculuk, petrol ticareti gibi işlerle uğraşan Reza Zarrab, kısa sürede servetine servet katmış özellikle de altın piyasasında nam salmıştır.

      2010 yılında Türkiye'nin önde gelen sanatçılarından biri olan Ebru Gündeş ile evlenen Reza Zarrab'ın bu evliliğinden Alara adında bir kızı vardır.

       19 Mart 2016 yılında Amerika ziyareti sırasında gözaltına alınan Zarrab banka dolandırıcılığı ve kara para aklama suçunda 75 yıl hapis istemiyle yargılanmaktadır.

       ABD ‘iller böyle söylesede işin doğrusu : ABD İran Ambargosunu delmesi sebebi ile tutukludur.. Türkiye aleyhine konuş 1 milyon dolar paranı al git diyorlar..

       ABD FETÖ üyesi bir hakim tarafından sözde yargılama yapılarak Türkiye diz çöktürmeye çalışıyorlar.. İran’a vuracaklar bahane arıyorlar..

      Reza Zarrab, Mehmet Hakan Atilla ile bizi vurmaya çalışan ABD karşılık verilerek bizde Papaz kılıklı casuslarını tutukladık..

      Cezaevinde işkence gören  Zarrab’ı öldürmeye kalkışmış. Ölümden son anda diğer mahkumların yardımıyla kurtulmuş. Kendisini başka bir yere götürülmüş. Daha güvenli bir yere götürülmüş. Yani duruşmaya 15 gün kala biri onu öldürmeye çalışıyor. Başka bir yere götürülüyor. Ama götürüldüğü yer kimseye açıklanmıyor. Saldırının hemen ardından Zarrab avukatını aramış. O günden sonra irtibat kesilmiş.” Zarrab’ın ölümle tehdit edilerek yönlendirme ifade vermeye zorlandığı belirtiyor.

     Zarrab ve Atilla : Biz İran adına çalışıyoruz, Türkiye destekliyor diye ifade verseler ellerine yüklü miktarda dolar verilerek serbest bırakılacak , İran ve Türkiye Cezalandırılacak belki ABD İran’a askeri müdahalede bulunacaktır..

     Oyun böyle bir oyun artık bunu görmemiz gerekiyor..

     Ekonomimiz iyimi ? kötümü ? orasını zaman gösterecek ama bizim dik durmamız gerekiyor 15 Temmuz da ki gibi dik durmamız gerekiyor..

     Türkiye Cumhuriyeti Devletine güvenmemiz gerekiyor..

      İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.