TÜRKOĞLU BELEDİYESİ 2.ULUSLARARASI SANAT ÇALIŞTAYI

TÜRKOĞLU BELEDİYESİ 2.ULUSLARARASI SANAT ÇALIŞTAYI
Rusya ,Gürcistan asıllı ressamlar ,Türkiye’den ise, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon ,Antakya ve Gaziantep, gibi farklı şehirlerimizin ressamları Türkoğlu’nda sanat çalıştayı için hünerlerini sergileyecekler.

Rusya ,Gürcistan asıllı ressamlar ,Türkiye’den ise, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon ,Antakya ve Gaziantep, gibi farklı şehirlerimizin ressamları Türkoğlu’nda sanat çalıştayı için hünerlerini sergileyecekler. Yapılan resimler Türkoğlu Belediyesinin kurumsal koleksiyonunda yer alacaktır.

Çalıştay hakkında Mehmet Akif Orçan:  “Türkoğlu Belediyesi, Sanayi ve ekonomi ve teknik belediyecilik alanında son yıllarda Osman Okumuş’UN katkılarıyla büyük bir gelişim içindedir. Türkoğlu’nun gelişmişlik düzeyi elbette sadece bu alanlarda kısıtlı değildir. Kültür ve sanatta da hizmet elçiliğini üstlenerek nitelikli eser üretilmesine ve sergilenmesine de destek olmuştur. Bu sene 2.Ulusal Sanat Çalıştayıyla sanatında ustalaşan, Türk resmine katkı sağlayan sanatçıları halkla buluşturmanın gayreti içinde büyük bir projeye daha imza atıyor. Bu etkinlikler halkımızın aydınlanması, kent kültürüne katkı sağlanması, sosyal hayatın daha da renklenmesine imkan vermektedir. Böylece sanatın günlük hayatın içerisine girerek bir takım yaşamsal sıkıntılardan sanatsal aktivitelerle uzaklaşmayı ve bu anlamda hayatın daha anlamlı ve üretken kılınması için ülke, bölge insanımıza katkı sağlayacağına eminim. 2023 için büyük hedefleri olan Türkiye Cumhuriyetinin genç ,üretken gençliği ve bu gençliğe olumlu örnekler oluşturmayı amaçlamış olan biz eğitimci ve sanatçılar ordusunun gönüllü neferleri eğitimimin artık sadece 4 duvar arasında yapılamayacağının günlük hayatın her alanında aktif öğrenme süreçlerinin yaşamın bir parçası şeklinde geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu çalıştaylarla adından sıkça söz ettirmeye başlayan Türkoğlu ilçemiz kocaman bir kültür köprüsü ile Kahramanmaraş geleceğine bizlerden kalacak değerli bir mirasa dönüşecektir. Aynı zamanda Gelenekleşen Türk Oyunları AVASIM festivaliyle de Türkoğlu ilçesi büyük bir kültür kütüphanesine dönüşüyor.  Bu etkinliklere verdiği destek için Türkoğlu Belediye Başkanı Sayın Osman Okumuş’a teşekkür ediyorum.” dedi.

KATILIMCI RESSAMLAR

Fatih Başbuğ , Maia Chyonia ,  Burak  Erim , Necati Seydi Ferahoğlu Abit Güner, Svetlana Inaç , Raif Kalyoncu,Yasemin Kalyoncu, Aynur  Mahmudova  Kaplan, Mehmet Kanlı,Cengiz Kurtuluş,Ünal Kuş, Mehmet Akif Orçan ,Ümit Parsıl ,Zeki Serbest ,Sümeyye Uğur  ve  Hüseyin Yıldırım

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.