TÜRKOĞLU BELEDİYESİ 2. ULUSLARARASI SANAT ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİ

TÜRKOĞLU BELEDİYESİ 2. ULUSLARARASI SANAT ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Türkoğlu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılarak geleneksel hale getirilen Uluslararası Sanat Çalıştayının ikincisi gerçekleştirildi.

Türkoğlu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılarak geleneksel hale getirilen Uluslararası Sanat Çalıştayının ikincisi gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş ve Türkoğlu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini gezen ressamlar, Türkoğlu ilçesi Derviş Paşa Parkında doğal ortamda halkla iç içe gördükleri güzellikleri tuvallerine yansıttılar. 17 Sanatçının katıldığı Çalıştayın sergi açılışı, 23 Nisan parkında gerçekleştirilen 2. Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festival etkinlikleri içerisinde açıldı.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, sanata ve sanatçıya değer verdiğini ve bu konuda her yıl uluslararası çalıştay gerçekleştirdiklerini söyleyerek, sanatçıları Türkoğlu’nda görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Başkan Okumuş; “Türkoğlu’muza farkındalık yaratan 2. Uluslararası Sanat Çalıştayı öncelikli olarak vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Özellikle bu sene birbirinden güzel, güzide, nadide sanatçılarımız, ressamlarımız ilçemize geldiler, çok güzel eserler çıkarıyorlar.

Gerçekten her biri ayrı değerde, özgün şekilde yapılmış, çok kıymetli ve bundan sonrada yanımızda kıymetli bir eser olarak kalacak. İnşallah önümüzdeki yıl üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Benim üçüncü dönem Belediye Başkanlığında yapmak istediğim Türkoğlu ilçemize bu beton yığını kentlerden ayrı resim sanatlarıyla, güzel sanatlarıyla yaptığımız evlerin, yaptığımız resmi kurumların, bir tarih bilinci içerisinde mimari yansımasıyla ortaya güzel kaliteli eserler çıkararak, halkımızın yaşadığı yerden mutluluk hazzı alarak yaşaya bileceği bir kent oluşturmak. Bunu mücadelesini veriyoruz. Bunun içinde sanata da önem veriyoruz.

Teknik belediyecilik artık sıradanlaştı. Teknik belediyeciliğin dışındaki şehre kimlik kazandıran çalışmalara önem veriyoruz. Bütçemiz dahilin de bunu daha da çeşitlendirmek istiyoruz. Yani yaptığımız camii ibadethane, yaptığımız belediye binası ve hükümet konağından başlamak kaydıyla tarihi yapılara başlıyoruz.

İnşallah önümüzdeki günlerde parklarda, mesire alanlarımızda, yollarda, caddelerimizde güzel tasarımların olduğu şehre ruh katan, kimlik kazandıran eserleri Türkoğlu’muza kazandıracağız. Her zaman söylediğimiz gibi Türkoğlu Kahramanmaraş’a en yakın 3’üncü metropol ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Vatandaşlarımızın bize vermiş olduğu manevi destekle haz alarak Türkoğlu’muzun nüfusunu önümüzdeki süreçte inşallah yüz bine kadar giden ilçe yapmayı tasarlıyoruz.

Buraya gelen emeği geçen bütün ressam arkadaşlarımıza sanat adamlarına çok çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Ressam Akif Orçan ise konuşmasında;Bu yıl ikincisi Türkoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 2.uluslararası ressamlar çalıştayını gerçekleştirdik. 17 Ressamlarımızla Türkiye’mizin farklı şehirlerinden bir araya geldik. Türkoğlu Belediyesi yol, bina, kaldırım yapmanın dışında, kültür ve sanata da hizmet vererek bir öncülüğe daha imza attı. Bu tür etkinliklere katkı sağlayan Türkoğlu Belediye Başkanımız Sayın Osman Okumuş beye teşekkürlerimi sunuyorum. Diyerek konuştu.

2. Uluslararası Sanat Çalıştayını ziyarete gelen vatandaşlar; Böyle bir çalışmaya öncülük yaptığı için Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a çok teşekkür ettiklerini belirttiler.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.