TÜRKOĞLU KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI NE ZAMAN YAPILACAK?

TÜRKOĞLU KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI NE ZAMAN YAPILACAK?
Son yıllarda büyük bir gelişim gösteren ve hafta sonu Türkiye’nin en büyük lojistik merkezlerinden biri açılan Türkoğlu’na köprülü kavşak ne zaman yapılacak?

Son yıllarda büyük bir gelişim gösteren ve hafta sonu Türkiye’nin en büyük lojistik merkezlerinden biri açılan Türkoğlu’na köprülü kavşak ne zaman yapılacak?

  Kahramanmaraş’ın güneye açılan kapısı konumunda bulunan Adana ve Osmaniye’ye bağlayan ana yol üzerinde bulunan, son yıllarda gerek devlet ve gerekse de özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla çehresi değişen ve Kahramanmaraş’ın üçüncü metropol ilçesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkoğlu’nda vatandaşlar Kahramanmaraş-Adana kara yolunun ilçe merkezine bağlanan kısmına köprülü kavşak yapılmasını heyecanla bekliyor.

Türkoğlu ilçe merkezinde İstasyon mahallesinde bulunan ışıklı kavşak dört yolu birleştiriyor. Batı yönünde Türkoğlu ilçe merkezi, Kuzey yönünde Kahramanmaraş, doğu yönünde Pazarcık-Gaziantep-Malatya, güney yönünde Adana, Osmaniye ve Gaziantep- Nurdağ’ın yanı sıra Türkoğlu’nun en büyük mahalleleri Beyoğlu ve Şekeroba mahalleri de bulunuyor. Söz konusu kavşağın dört yolu birleştirmesi ve trafik ışıkları ile trafiğin yönlendirilmesi sonucu dakikaları bulan bekleme süreleri ortaya çıkıyor. Bunun yanında kavşakta meydana gelen trafik kazaları can ve mal kayıplarına sebep oluyor. Geçtiğimiz hafta sonu açılışı yapılan Türkoğlu Lojistik Merkezinin söz konusu kavşaktaki trafik yoğunluğunu artırması da gözden kaçmıyor.  Bütün bu sebeplerin yanı sıra geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta üç köprülü kavşağın ihalesinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması, köprülü kavşağın yapılması konusunda vatandaşları heyecanlandırdı.

Türkoğlu Köprülü Kavşağının yapılması Kahramanmaraş-Nurdağı yolunun konforunu artıracak olması, olası can ve mal kayıplarının önüne geçecek olması, Türkoğlu Lojistik Merkezine ulaşımın kolaylaştıracak olması ve Türkoğlu ilçesine ayrı bir prestij katacak olması nedeniyle vatandaşlar köprülü kavşak yapımının bir an önce gerçekleşmesi için yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.