Türkoğlu’nda değişim dönüşüm sürüyor

Türkoğlu’nda değişim dönüşüm sürüyor
Türkoğlu’nu önemine ve gelişimine yakışır çalışmalar yapan Türkoğlu Belediyesi, yükselen bir değer ve örnek bir kent olma yolunda yürüttüğü çalışmalarına son sürat yenilikler katarak devam ediyor.

Türkoğlu’nu önemine ve gelişimine yakışır çalışmalar yapan Türkoğlu Belediyesi, yükselen bir değer ve örnek bir kent olma yolunda yürüttüğü çalışmalarına son sürat yenilikler katarak devam ediyor.

Hizmet hamlesinde, teknik belediyecilik, sosyal belediyecilik ve rutin belediyecilik hizmetleri ile yapılan yatırımlara kadar önemli hizmetleri hayata geçiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, yapımı devam eden çalışmaları sık sık gezerek yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgiler alıyor.
3.metropol ilçe olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemeye devam eden ve yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; yapılan çalışmaları değerlendirdi.
TAM BİR YAŞAM ALANI HALİNE GELECEK
Başkan Okumuş; Belediyemizde baharla birlikte gerek rekreasyon çalışmaları, gerek yol çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Şuanda Türkoğlu İlçemizin Gaziler Mahallesinde İmalı Deresi rekreasyon çalışması projemize başladık. İmalı Deresinin Devlet Su İşleri tarafından dere ıslahı yapıldı. Belediyemiz tarafından son bir yıldan beri de ilçemiz ve ilçemize bağlı mahallelerde yol çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu yaz bu mahalle cazibe bir mahalle haline gelecek. Bu alanda yaklaşık 1.5 km gidiş, 1.5 km geliş iki taraflı düzenleme çalışmaları devam ediyor. Derenin doğu tarafının 1.5 km’lik kısmını trafiğe kapalı bir alan oluşturuyoruz. Burası bisiklet yolları, yürüyüş yolları, çocuk oyun grupları, açık fitniss aletleri ve oturma gruplarıyla, Türkoğlu’muzun tam yaşam alanı haline gelecek. Deremizin batıdaki kısmında ise çok geniş bir şekilde yol ulaşıma açılacak. Eski belediye binamızla, yeni belediye binamız arasındaki bu rekreasyon çalışması bittiğinde Türkoğlu’muz yaşanılabilir, yaşam alanı hali alacak.


MODERN VE KALICI ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Hemen yeni belediye hizmet binamızın batısında, belki de Türkiye de belediyeler içerisinde ilk defa, atlı eğitim ve okçuluk eğitim alanını Türkoğlu’muzda yapıyoruz. 25 dönüm alan üzerine yapılan, inşaatımızın yüzde atmışı tamamlandı. Burası tamamlandığında geçen yıl birincisini düzenlediğimiz, 1.Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivalinin alt yapısı olacak. Buradaki bütün gençlerimize ve öğrencilerimize, hem ata binicilik kursları, hem de okçuluk eğitim kursları düzenlenerek yarışmalar yapılacak. Bu vesile ile Türkoğlu'nda bu yıl 7-8-9 Temmuz da 2. sini düzenleyeceğimiz, 2. Avasım Dünya Uluslararası Türk Oyunları Olimpiyatlarını tüm halkımızı davet ediyorum.


TÜRKOĞLU’MUZ ADETA HİZMETE DOYACAK
Bu yaz Türkoğlu’muz adeta bir hizmete dolayacak, önümüzdeki ay beş milyonluk yol ihalesine çıkıyoruz. Köylerimizde, mahalleye dönüşen yerlerimizde, şehir merkezinde, hiçbir tozlu yol kalmayacak. Daha önce yaptığımız hizmetlerde her mahallemizde yüzde 10-15 civarında eksik olan yerlerimiz var. İnşallah bu ihale ile tamamı bitirilecek. Yeni belediye hizmet binamızın yan tarafına yapılacak olan hükumet konağı ile Ömer Halisdemir Caddesi, Adana yolu üzerine adliye binasının önümüzdeki aylarda ihalesi yapılacak. İlçemizde yapımı devam eden Kahramanmaraş’ın ikinci büyük cami inşaatı iki aya kadar tamamlanacaktır. Yüz dönüm alan üzerine kurulu eğitim kampüsünde, meslek yüksekokulunun binası ile yüzde yüz İslami İlimler Fakültesi inşaatı, yine belediyemiz ve kaymakamlığımız tarafından devam ediyor. İnşallah Türkoğlu bu yapılan ve yapılacak çalışmalarla birlikte Kahramanmaraş’ımızın 3. Metropol ilçe olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz.


İLÇEYE KENT MEYDANI KAZANDIRIYORUZ
Türkiye de şehirlerde olan bir kent meydanı düzenlemesi de ilçemize kazandırıyoruz. Yaklaşık üç yıldan beri alt yapı çalışmalarını bitirdik. Eski belediye binamızın olduğu yer, hükumet konağımızın olduğu alan, İmalı Deresi üzerindeki 90 tane iş yeri, kaymakamlık lojmanı ve adliye lojmanlarının yıkımı hükumet konağı haricinde gerçekleştirildi. İnşallah hükumet konağını da yıktığımız takdirde Türkoğlu bölgenin en büyük kent meydanlarından bir tanesine kavuşacak. Bu kent meydanı ile İmalı Deresi rekreasyon projesi de birleşmiş olacak.


PARK VE SPOR TESİSİNE DOYACAK
Aynı zamanda Mahallelerimizde de park ve spor tesisi çalışmalarına devam ediyoruz. Şekeroba Mahallemizde futbol sahası, halı saha, basketbol ve voleybol sahaları etrafına 200 dönümün üzerinde de güzel bir yeşil alan rekreasyon çalışmamız var. Burada bittiği zaman Kılılı Mahallemizdeki spor tesisleri, Türkoğlu İlçe merkezdeki spor tesisleri, Beyoğlu’ndaki daha önce yaptığımız spor tesisleriyle inşallah dördüncü spor tesisine kavuşacak. Gençlerimizin çocuklarımızın vakit geçirebileceği, spor yapabileceği bir alana kavuşacak ben Türkoğlu’lu hemşehrilerimize şunu son olarak söylemek istiyorum. Kahramanmaraş’ımızda ne varsa İlçe Merkezimizde de bu olacak. İnşallah bu çalışmalar önümüzdeki yaz sezonuna kadar bitirilip eksiklikler tamamlanacak, diyerek konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.