ÜÇÜ DE ’HEDEF KAZANMAK’ DEDİ

ÜÇÜ DE ’HEDEF KAZANMAK’ DEDİ
Fenerbahçe'nin 3 önemli ismi Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza ve Roberto Soldado, Galatasaray derbisi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe'nin 3 önemli ismi Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza ve Roberto Soldado, Galatasaray derbisi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 3 futbolcu da, sahaya kazanmak için çıkacaklarını söyledi.

Galatasaray derbisi öncesinde Fenerbahçe'nin 3 önemli ismi Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza ve Roberto Soldado, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Hasan Ali Kaldırım, derbi haftasının herkes için çok önemli olduğunu belirterek, "Hazırlıklarımız iyi bir şekilde ve yoğun geçiyor. Derbiye en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Tabii sezonun bu erken bölümünde oluşan puan farkı bizim açımızdan zaten çok önemli olan derbiyi daha da önemli hale getirdi. Hedefimiz aradaki puan farkını kapatmak. Lige yeni bir heyecan gelecektir. Galatasaray, taraftar desteğini arkasına alacaktır. Atmosfer her zaman özel oluyor. Kazanmak için gideceğiz. Geçen seneki gibi yine kazanabiliriz. Bu doğrultuda takım adına verebileceğimiz söz, herkesin elinden gelenin en iyisini yapacağıdır" dedi.

"HERKES DERBİNİN BİLİNCİNDE"

Geride kalan haftalarda bireysel hatalardan kaynaklı birçok puan kaybı yaşadıklarını söyleyen Kaldırım, "Aramıza yeni katılan çok sayıda arkadaşımız oldu. Bu isimlerin camia ve ülke futboluna başlaması biraz zaman aldı. Geçtiğimiz maçlarda bireysel hata çok yaptık ve bu nedenle puan farkı açıldı. Galatasaray maçları her zaman önemli ama bu puan farkı nedeniyle maçın önemi daha da arttı. Gelecek haftaki gidişatlarımızı da belirleyecek bir maç. Takım arkadaşlarımıza derbiyi çok anlatmamıza gerek yok. Soldado'nun dediği gibi ilk baktığımız maç derbidir fikstür çekildiğinde. Dünya çapında herkes bu derbiyi biliyor. Gerek hocamız gerekse biz takım içinde bu maçın anlamını anlatmaya çalışıyoruz. Özellikle antrenmanlarda herkesin konsantrasyonu üst seviyede. Dediğim gibi herkes derbinin bilincinde" diye konuştu.

"DESTEK BÜYÜYECEKTİR"

Katıldığı yardım kampanyasıyla ilgili olarak da konuşan Hasan Ali Kaldırım, "Yardım kampanyasıyla ilgili, yaklaşık 1 ay önce dijital medya ekibi tarafından bu organizasyondan haberdar oldum. Bu konuyla ilgili biraz bilgi aldım, araştırdım. Organizasyonla iletişime geçtim ve katılmak istediğimi söyledim. Kendileri de bundan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Güzel bir organizasyon. Futbolun dünya çapında iyi bir güce sahip olduğunu düşünüyorum. Sahada nasıl takım halinde kazanıyorsanız, buradaki amaç da ekip halinde yardımcı olmak. Türkiye'den ilk oyuncu oldum. Sadece futbolcular değil, teknik adamlar ve futbolcular da dahil oldu" ifadelerini kullandı.

JOSEF DE SOUZA: "TÜM TÜRKİYE'DE HAYAT DURUYOR"

Çok farklı bir maça çıkacaklarını ve bunun bilincinde olduklarını söyleyen Josef de Souza, "Tüm Türkiye'de hayatın durduğu bir karşılaşma. Gerek basında, gerekse de taraftarlarda olsun bu hissi sonuna kadar görüyoruz. Oyuncular olarak ne kadar önemli bir maça çıkacağımızı biliyoruz. Zorlu bir maç ve rakip sahada olacağımız için zorluk daha da artacaktır. Puan farkını azaltmaya ihtiyacımız var ve bu nedenle galip gelmeliyiz. Oraya mütevazı şekilde ve kazanma ihtiyacımızı bilerek gideceğiz. Çok iyi bir şekilde hazırlanmış şekildeyiz. İyi bir hafta geçirip iyi hazırlanıyoruz. Maç maç üzerine koyarak kendini geliştiren bir takımız. Yeni Malatya maçındaki performansı bu maçta da gerçekleştirmek istiyoruz. Umarım Yeni Malatyaspor maçındaki gibi mücadeleye hızlı başlarız ve erken goller bulup taraftarımıza rahat bir karşılaşma izletiriz. Tek dileğimiz oradan galibiyetle dönmek ve iyi futbol oynamak" açıklamasında bulundu.

"BU DERBİ HER DERBİDEN DAHA FARKLI"

Takımda aynı dili konuştuğu arkadaşlarına bu maçın önemini anlattığını söyleyen Brezilyalı futbolcu, "Gerekli bilgileri Soldado'ya, Isla'ya, Neto'ya, Guilaino'ya ve İspanyolca bilen Carlos Kameni'ye vermeye çalıştım. Nasıl bir derbide, nasıl bir atmosferde oynayacağımızı anlattım. Örneğin Soldado, geçmişte Real Madrid-Barcelona maçına çıkmış birisi. Diğer arkadaşlarımız da kendi kariyerlerinde derbi oynadı. Ben de Brezilya ve Portekiz'de derbi maçlara çıktım. Ama bu derbi, bambaşka bir derbi. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi dünyanın en önemli derbilerinden birisi. Sadece saha içindeki futbolun teknik anlamında değil, aynı zamanda burada nasıl tutkularla bu derbinin yaşandığı açısından son derece büyük bir maça çıkacağımızı biliyorum. Beşiktaş maçından önce arkadaşlarımla konuşmuştum ve bu maçın atmosferinin nasıl olacağını belirtmiştim. Ama o zaman da söylemiştim ve bu maçın Galatasaray derbisiyle kıyaslanamayacağını söylemiştim. Bu maç bambaşka bir derbidir ve çok farklı bir hava göreceksiniz demiştim. Şu anda bizi nasıl bir atmosferin beklediğini çok iyi biliyoruz. Umarım iyi bir maç çıkarırız. Her şeyden önemlisi galip gelmek" diye konuştu.

ROBERTO SOLDADO: "KAZANARAK FARKI 5'E İNDİRMELİYİZ"

Sezon başında fikstür çekildiği anda ilk işaretledikleri karşılaşmanın bu gibi derbiler olduğunu söyleyen Roberto Soldado, "Bu maçları ne zaman oynayacağız diye bakarsınız. Böyle özel bir maça çıkacağız. 3 puan çok önemli bizim için ama alacağımız 3 puan, 3 puandan daha fazlası anlamına gelecektir bizim için. Aramızdaki rekabet açısından, rakibin ligdeki pozisyonu açısından ve maçı deplasmanda oynayacak olmamız açısından maçın önemi bir kat daha artıyor. Taraftarlarımızı alacağımız 3 puanla mutlu etmek istiyoruz. Ayrıca galibiyet serisine de ihtiyacımız var. Bu galibiyet serisine de bir halka eklemek, bu galibiyet serisine yolun başında başlamak ve üst sıralara doğru çıkıp Galatasaray'a yaklaşmak istiyoruz. Final niteliğinde bir maça çıkıyoruz. Takım halinde maça bakış açımız bu yönde. Galatasaray'ın puan anlamında bir avantajı var ve bu farkı 5'e indirmek bizim elimizde. Daha sonra Galatasaray'ın zorlu maçları olacak ve zorlu bir fikstürleri var. Bu maçlarda puan kaybetmeleri söz konusu. Pazar günü çok önemli bir maça çıkacağız. Geçen hafta önemli bir galibiyet aldık. İsteğimiz üst noktada. İyi bir şekilde çalışıyoruz ve Galatasaray'ı mağlup etmek istiyoruz. Kendimize ve takım halinde kalitemize inanıyoruz. Buradan galibiyetle döneceğimize ve bir galibiyet serisi başlatabileceğimize hep birlikte inanıyoruz" dedi.

"UMARIM BEN DE GOL ATARIM"

Takımda herkesin birçok ülkede derbi maçlara çıktığını söyleyen Soldado, "Josef'in de söylediği gibi, futbol oynadığımız ülkelerde derbiler oynadık, bu maçların nasıl yaşandığını çok iyi biliyoruz. Ama Galatasaray-Fenerbahçe maçının tutku anlamında çok farklı olduğunu biliyoruz. Bana bu konuda gerekli bilgiler aktarıldı. İnsanların bu derbiyi nasıl yaşadıklarını ve nasıl bir tutkuyla maçı beklediklerini biliyorum. Tansiyonu yüksek bir maç olacaktır. Bizim için önemli olan bu maçta 3 puana uzanmak. Souza ve Hasan'ın daha önce başardıklarını ben de başarmak isterim. Bu Pazar ya da gelecek derbilerde gol atarak ben de onların yaşadığı mutluluğu umarım yaşarım" diyerek sözlerini tamamladı.

 

ÜÇÜ DE ’HEDEF KAZANMAK’ DEDİ

ÜÇÜ DE ’HEDEF KAZANMAK’ DEDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.