Üniversite sınavı ve KPSS Afşin'de de yapılacak

Üniversite sınavı ve KPSS Afşin'de de yapılacak
Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan sınavların artık Afşin ilçesinde de yapılacağını söyledi.

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan sınavların artık Afşin ilçesinde de yapılacağını söyledi.

Budan, makamında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan ile düzenlediği basın toplantısında, Afşinli öğrencilerin, ÖSYM Genel Kurulunda alınan karar ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için ilçe dışına çıkmadan sınavlara girebileceklerini belirtti.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavların Afşin'de yapılması için uzun zamandır mücadele ettiklerini ifade eden Bundan, şunları kaydetti:

"Afşinimizde son yıllarda güzel gelişmeler oluyor. Daha önce ilçemizde ÖSYM'nin düzenlediği sınavlar yapılmıyordu. 20 Kasım 2016 tarihinde Elbistan Sınav Merkezine bağlı olarak Afşinimizde KPSS sınavını gerçekleştirmiştik. Afşinli gençlerimiz ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavlara girebilmek için bir yol kat etmek durumundaydılar. Gerek 20 Kasım 2016'daki KPSS sınavındaki tecrübemiz ve o zamanki öğrenci ve vatandaşlarımızın bu sınava girmelerindeki kolaylık bizi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla bir dosya hazırlamaya itti." dedi.

Afşinli öğrencilere ve vatandaşlara bu müjdeyi vermekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Budan, il merkezli sınavlar hariç ÖSYM'nin sınavlarının Afşin'de de yapılacağını kaydetti.

Bu sınavlara gireceklere başarılar dileyen Budan, "Bu kararın alınmasında emeği için başta ÖSYM Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan Bey'e Afşinli hemşehrilerimiz ve Afşin’deki öğrencilerimiz adına teşekkürü de bir borç biliyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.