(VELET) TALİP GÖREN KİMDİR?

(VELET) TALİP GÖREN KİMDİR?
1991 yılının Mart ayında dünyaya gelen Talip Gören (Velet), aslen Kahramanmaraş Elbistan doğumludur.

Burcu, Koç’tur. Doğduktan kısa bir süre sonra henüz 1 yaşında iken ailesi ile birlikte İngiltere’ye göç etmiştir. İngiltere Londra’da yetişmiş ve büyümüştür.

Eğitim hayatına’da Londra’da başlayan Talip Gören’in eğitim dönemi çok sıkıntılı geçmiştir. 17 yaşına geldiğinden bilinmeyen bir sebepten dolayı cezaevine girmiş ve 1 sene hapis yatmıştır. Hapishane’de bulunduğu dönemde ise rap severlerin en sevdiği şarkılardan olan Aşkın İnadına’yı içerde iken yazmıştır.

VELET MÜZİK KARİYERİ;

20 yaşına geldiğinde vatani görevini yapmak için Türkiye’ye dönen Velet, askerlik görevinin ardından tekrar İngiltere, Londra’ya gitmiş, ancak rap aşkı askerden sonra daha da ilerlemiş ve profesyonel olarak kayıt yapmaya başlamıştır. Özellikle Youtube üzerinden paylaştığı bir çok şarkısını rap severler ile buluşturarak ciddi bir hayran kitlesine ulaşmayı başarmıştır.

Özellikle seslendirdiği Beyin Lazım, Sabahı Bulmaz, Katliam 2 Verse, Uyan, Hara Lo, Leyli Lom ve Çatla isimli şarkıları ile büyük başarılara imza atmıştır. Çatla isimli şarkısı Youtube üzerinden 10 Milyon’un üzerinde dinlenme rekoru elde etmiştir. Ardından sebebinin neden kaynaklandığı bilinmez, şarkı Youtube üzerinden silinmiş, 21 Haziran 2018 tarihinde tekrar yüklenmiştir. Günümüze kadar ise 1 Milyon’a yakın izlenme elde etmiştir.

VELET MÜZİĞİ, RAP’İ BIRAKTI MI? NEDEN BIRAKTI?

2018 yılında Youtube üzerinden bir açıklama yapmıştır. Rap’i bıraktığını açıklayan Velet, hele müziği bu kadar çok severken, bana değer veren, destek veren kişilere teşekkür ederek, yaşadığı bazı sorunlar nedeni ile rap severlere veda etmiştir. Günümüzde yaşantısını İngiltere’de sürdürmektedir. Ayrıca Rodi ve Birkan ile ayrılmış, kendi Youtube video kanalındaki bütün videolar silinmiştir. Bağlarını koparmalarının sebebini ise yaptığı bir canlı yayında, onların kendisini bitirmeye çalıştıklarını, çalıştığı kişiler ile görüşerek önüne taş koydukları şeklinde dile getirmiştir.

Talip Gören daha önce bir evlilik gerçekleştirmiştir. Daha sonra eşi ile ayrılmıştır, bu evliliğinden bir kızı vardır. Orada büyüdüğü için çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Türkçe’yi ise aile içerisinde ve çevresinde bulunan Türk eş dostları sayesinde iyi derecede öğrenmiştir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.