YAHYA KEMAL’DE MAHREMİYET BİLİNCİ OLUŞTURULDU

YAHYA KEMAL’DE MAHREMİYET BİLİNCİ OLUŞTURULDU
Yahya Kemal İlkokulu paydaşlarına yapmış olduğu çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek AGÜP yetkilisi, aynı zamanda Okulumuz sınıf Öğretmeni Fatma Sarıtiken tarafından “Mahremiyet eğitimi, ihmal ve istismarda ailenin rolü” konularında seminer düzenledi.

Yahya Kemal İlkokulu paydaşlarına yapmış olduğu çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek AGÜP (Aileyi Güçlendirme Platformu) yetkilisi, aynı zamanda Okulumuz sınıf Öğretmeni Fatma Sarıtiken tarafından “Mahremiyet eğitimi, ihmal ve istismarda ailenin rolü” konularında seminer düzenledi.

         Programın açış konuşmasında Okul Lideri Hüseyin Yılmaz; Aile toplumun çekirdeği ve düzenleyicisidir. Biz çocuğumuzun terbiyesine anneannesinden başlamalıyız. Yine evlatlarımızın terbiyesi başkalarına bırakılamayacak kadar önemlidir. Aile kurumunu güçlendirmek için aile bireyleri arasındaki iletişimin öneminden bahseden Yılmaz; çocuklarımızı teknolojinin zararlarından korumamız gerektiğini söyleyerek, evlerimizde televizyon ve internet kullanımını en aza indirmeliyiz. Mutlu bir aile ortamını tesis etmek öncelikli görevimizdir. Bunun yanında çocuklarımızla birlikte vakit geçirerek onları kendini ifade edebilen nesil yetiştirmemiz gerektiğini belirten Okul Lideri Yılmaz, son günlerde basında yer alan çocuk istismarı ile ilgili haberlerden ibret alarak çocuklarımızı bu durumlardan korumamız gerektiğini söyledi. 

         Okul Liderimiz Hüseyin Yılmaz’dan sonra kürsüye gelen Fatma Sarıtiken “Mahremiyet eğitimi, ihmal ve istismarda ailenin rolü”  büyüktür.

  • Çocuklarımızı korumak için öncelikle güzel terbiye vermeli, ahlaki faziletleri öğretmeli, kötü çevre ve örneklerden uzak tutmamız gerekmektedir.
  • Çocuk istismarı çocuklar üzerinde başta davranış ve iletişim problemleri olmak üzere, ölüme kadar varabilen sağlık sorunlarına sebep olabileceğini,
  • Çocuğun sağlığını, fiziksel, psikolojik, sosyal gelişimini bilerek ve bilmeyerek olumsuz etkileyen her türlü harekete çocuk istismarı denildiğini,
  • İstismarcıların, daha çabuk kandırabildikleri ve karşı koyamayacakları için çocukları tercih ettiklerini büyük çoğunlukla da çocuğun tanıdığı kişiler olduklarını,
  • Cinsel istismara uğrayan çocukların ağlama nöbetleri, ruhsal bunalımlar, uyku bozuklukları, nedensiz bayılma vs. gibi psikolojik sorunlar yaşadığını belirterek;
  • Çocuklarımıza güvenliklerini sağlamayı,
  • Sanal ortamlarda bilinçli davranışlar sergilemeyi,
  • Bedenlerini korumayı,
  • Hayır demeyi,
  • Yardım istemeyi,
  • Her zaman sır saklanmayacağını öğretelim. dedi.

  Son olarak, biz çocuklarımıza güzel terbiye verelim, ebeveynler olarak hislerimize ve çocuklarımızın hislerine güvenelim, onları şefkatle kucaklayıp her zorluk karşısında mücadele etme gücünün olduğuna inanmalarını sağlayalım, diyerek konuşmalarını bitirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.