Yalçın Özalp Kimdir?

Yalçın Özalp Kimdir?
Yar. Doç. Dr. Yalçın Özalp 1938 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Tarihçi, araştırmacı ve yazar.

1938 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Amasya da tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Umumi Türk Tarihi Bölümünden 23.06.1967'de lisans diplomasını aldı. Ankara Üniversitesi Türk İnkılâb Tarihi Enstitüsünde 09.12.1986 tarihinde yüksek lisans öğrenimini 03.07.1987 tarihinde doktorasını tamamladı. 1967 yılında başladığı vatani hizmetini 1969'da bitirdi. 1970 yılında Kahramanmaraş Lisesinde göreve başladı.

Çeşitli il ve ilçelerde, Kahramanmaraş Eğitim Enstitüsünde öğretmen ve idareci olarak çalıştı. 30.10.1985'te Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulunda Atatürk İlkeleri ve İnkılâb Tarihi öğretim görevlisi olarak çalışırken 1993'de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine sınavla öğretim üyesi olarak intisap etti. KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde iken hakkında açılan disiplin soruşturmasının sağlıklı yürütülebilmesi için; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13/b-4 maddesine istinaden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünde görevlendirilmesi Rektörlükçe uygun görüldü. Tahkikat neticesinde suçsuz görülmeme ve memur sicil affına rağmen eski görevine iade edilmedi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda göreve devam ederken 22 Ocak 2001 tarihinde yine soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için aynı kanunun aynı maddesi ile Afşin Meslek Yüksek Okuluna gönderildi. Halen Afşin Meslek Yüksek Okulunda görevsiz istihdam edilirken,Elbistan Meslek Yüksek Okuluna sürüldü. İki yılı aşkın bir süre Elbistan’da görev yaptı.Bu arada Ermeniler tarafından 1895 yılında şehit edilen Maraş tabur ağası Hacı Mehmed Efendi ile beş askerinin şehitliklerini tespit etti.Daha evvel Süleymanlıda bulunan Süleyman Bey,Albay Tahsin ve altıyüz yirmi iki askerin şehit edildiği Süleymanlı şehitliği tamirini il Jandarma Alay Komutanlığı tarafından yapılmasında görev aldı.Şubat 2005 yılında resen emekliye sevk edildim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.