YAZAR ERCAN AYDIN KİTAP FUARINA KATILIYOR

YAZAR ERCAN AYDIN KİTAP FUARINA KATILIYOR
 21-23 Ekim'de Kahramanmaraş kitap fuarında Kutupyıldız’ı yayınevinden çıkan kitaplarını imzalayacak.

21-23 Ekim'de Kahramanmaraş kitap fuarında Kutupyıldız’ı yayınevinden çıkan kitaplarını imzalayacak.

Taşova gazetesi yazarı Ercan Aydın gittiği kitap fuarları ile ilgili izlenimlerini anlatarak gençlere uyarıda bulundu

Gençlerimizin ilgisi fuarlara çok yoğun oluyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin..

Kitap fuarları söyleşi ağırlıklı geçiyor.  Fuarlarda en çok muhatap olduğum konu "nasıl yazar olabiliriz" sorusu oluyor. Ben bu tarz sorularda nasıl memlekete faydalı olabilirizi anlıyorum.  Gerçi standart cevabım her zaman için hazır. Gençlere her zaman iyi bir yazar olmanın üç şartından bahsediyorum. Birincisi ustan olmalı. Usta-çırak ilişkisi olmazsa olmaz. Sihirli dokunuşlara ihtiyaç var. Ikinci şart; insanın kendini sevmesi şartı. Burada Kendini sevmek derken megolamanlık anlamında değil. Kendini önemseyen yazdığı yazının kalitesini önemser. Ya olanı en iyi anlatacaksın ya da olmayan yeni bir şey yazacaksın. Insan önce kendi yazdığından kendisi etkilenecek. Maraşlı şair Abdurrahim Karakoç üstadın dediği gibi, sormuşlar ona en çok kimden etkilendin diye; "en çok kendinden etkilendim" demiş. Üçüncü şart ise beklendiği üzere çok okumaktır. Bir zihin disiplinine ihtiyacımız var.

Bunların dışında Fuarlarda yaptığım söyleşilerde özellikle 18 yaşını geçmiş olanlar için bir konuyu daha ön palana çıkartmaya çalışıyorum.. Muhakkak gelecek seçimde milletvekili aday adayı olun diyorum.  Bu konuyu çok önemsiyorum. Teşvik edici konuşmalar yapıyorum. Hangi siyasi parti olursa olsun fark etmez aday adaylığı ile adaylık sürecinde çok şey öğrenirsiniz diyorum: bir fakülte okumuşçasına bilgi edinirsiniz, kendinizi geliştirirsiniz, nitelikli kimlik sahibi olursunuz. Yörenizi tanırsınız, memleketinizi tanırsınız, devletinizi tanırsınız diyorum. Daha önemlisi kendinizi tanırsınız diyorum. Sonuçta kendilerinden etkilenecekleri alan bulmuş olacaklar. Böyle bir girişim gençlerimizde büyük bir zihin sıçraması yapacaktır. Belki fuarlara en çok gençlerimizi bu yönde teşvik etmek için gidiyorum. Bu hassasiyet sadece bana özgü değil. İlinde kitap fuar organizasyonu yapanların vizyonu budur. Hepsini kutluyorum. Bence fuarın en büyük katkısı gençlerin zihin sıçramasına olan katkısıdır. Eminim fuar organizasyonu yapılan iller ile yapılmayan illerin gelecek seçimde genç milletvekili aday adaylık başvurusu katılım oranı farklı olacak. Elbette Fuarlar en çok genç beyinlerin topluma hizmet etme duygusuna hitap edecek. Daha çok okumak ve hep okumak gerektiği fikri bu şekilde yayılacak. Bir daha ifade etmek isterim; Kitap fuarı organizasyonu yapanlara şapka çıkartıyorum.

Türkiye'nin ruhu Büyük üstat Cemil Meriç in şu sözü ile fuar öncesi sözlerimi bitireyim:

"İnsanın az dostu, çok tanıdığı olmalı, Voltaire'e göre. Kitaplar, kitaplar, kitaplar..." diyerek açıklamasını noktalayan Aydın; Kahramanmaraş 4. Kitap fuarında kitaplarını imzalayacağını da ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.