YAZAR GÜNGÖR 15. KİTABINI ÇIKARDI

YAZAR GÜNGÖR 15. KİTABINI ÇIKARDI
Kahramanmaraş kamuoyunun yakından tanıdığı hemşehrimiz yazar Recep Şükrü Güngör, 15. Kitabı olan “Halkın içinde yaşayan kayıp kahramanlar” isimli kitabını çıkardı

Kahramanmaraş kamuoyunun yakından tanıdığı hemşehrimiz yazar Recep Şükrü Güngör, 15. Kitabı olan “Halkın içinde yaşayan kayıp kahramanlar” isimli kitabını çıkardı

Öyküleri ile tanıdığımız hemşehrimiz Recep Şükrü Güngör’ün son kitabı Kayıp Kahramanlar okurlarla buluştu. İnsanlık hallerini, aile, aşk, eş, yoksulluk, mülteci, evlat acısı, yalnızlık gibi sosyal konuları işleyen Kayıp Kahramanlar kitabı dört bölümden oluşuyor. Bizim Sokağın Öyküleri adını taşıyan birinci bölümde güzelliğin sırlarını bulan dünyalar güzeli bir kızın hayatı, yeni doğan evladından ötürü güneş devletine ulaştığını hisseden babanın sevinci, semaverde çayı kaynayan bir ustanın çalışma heyecanı, uyuşturucudan pişman olan bir arkadaş grubunun dayanışması, akraba ziyaretine gidemeyen bir ailenin dramı, ömrünü kayıkta geçiren bir ustanın yaşlılık halleri ve ülkesi kurutulunca kadar öykü yazmayacağını söyleyen bir mülteci yazarın son öyküsü… Göz Kırpan Öyküleri adını taşıyan ikinci bölüm öykülerinde yazar tebessüm ettiren öyküler yazıyor. Yer yer iğneliyor, yer yer okurda tatlı bir gülümseme uyandırıyor. Başkan öyküsünde kendi işini yapmayıp da başka işler peşinde koşan bir memurun öyküsü, Son Kıyamet öyküsünde 15 Temmuz hain darbe girişimine kalkışanlara karşı koyan bir gencin direnişi ve sabaha karşı darbenin püskürtülmesi, Gittiler öyküsünde yine mültecilerin sorunları, Yalaza öyküsünde de bir şakanın insana yaşattıkları anlatılıyor. Kitabın üçüncü bölümü Donu Kısa Öyküler adını taşıyor. Bu bölüm adı gibi kısa öykülerden, şiirimsi metinlerden oluşuyor. Sevgilisine seranat yapan bir aşık, kırmızı ışıkta yeşil ışığın yanmamasını temenni eden bir çocuk ve oğlunda uzakta yaşayan bir babanın acısı anlatılıyor. Son bölüm Bizim Adamın Öyküsü başlığını taşıyor. Bu bölüm tek öyküden oluşuyor. Burada hazine arayan bir adamın bahçesine ev yapması, hazineyi bulamaması, dağ köyünde kurduğu küçücük evinde ailesi ile mutlu ama komşuları ile sorunlu yaşaması anlatılıyor.

Kayıp Kahramanlar Recep Şükrü Güngör’ün on beşinci kitabı oluyor. Öykü kitaplarının ise dokuzuncusu. Türk İslam Edebiyatı alanındaki akademik çalışmaları ile de bilinen Güngör, uzun zamandan beri öyküleri ile okurların karşısına çıkıyor. Öykülerinde ülkemizin birçok şehrini dile getirdiğini, daha çok da K.Maraş’ı mekan olarak anlattığını görmekteyiz. Bu kitapta da birçok öykünün mekanı şehrimiz Maraş. Şekerdere, Bektutiye, madalyalı kavşak, Ulucami, Tekerek yolu gibi birçok mekan Maraş’a ait. Bir yazar elbette yaşadığı şehirden etkileniyor. Şükrü Güngör de Maraş’ta yaşayan ve Maraş’ın bağrında yetişmiş bir yazarımız.

Bu sene dördüncüsü düzenlenen uluslararası K.Maraş fuarında Recep Şükrü Güngör, Maraşlı Yazarlar Şairler standında incir yayınlarından çıkan Kayıp Kahramanlar kitabını imzaladı. Okurlarıyla söyleşi de yapan Güngör, kitabın fuarda büyük ilgi gördüğünü, ciddi kitap okuyucularının kitaba talip olduğunu söyledi. Fuarın ciddi bir ekiple eksiksiz organize edildiğini söyleyen Güngör, fuara katılmaktan, dışarıdan gelen yazarlara sohbet etmekten, bir araya gelmekten memnun olduğunu, imza günleri ve okullara yazarların taşınması ile fuarın şehrimize büyük katkı sağladığını ve durumdan ötürü belediye çalışanlarını tebrik ve takdir ettiğini belirtti.

Kayıp Kahramanlar kitabını okuyanların dil ve edebiyat zevki kazanacığını söyleyen yazar Güngör, yeni kitaplarını yazmaya devam ettiğini hatta yeni yılın başlarında Adını Anmadan isimli bir öykü kitabının daha çıkacağını söyledi.

Fuar vesilesiyle yazarların okur karşısına çıkarıldığını, okurların da kitaplarını okudukları insanlarla buluşma, sohbet etme imkanı bulduğunu, böylece rol model olacak insanları halkımızın gördüğünü belirtti.

K.Maraş’ta hayatını sürdüren yazar burada bir devlet kurumunda çalışmakta ve öyküler, denemeler, romanlar, makaleler yazmaya devam etmektedir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.