Yazar Mehmet Uluğtürkan’dan ziyaret

Yazar Mehmet Uluğtürkan’dan ziyaret
Kahramanmaraş’ın düşman işgalinde yaşanan gerçek bir yaşam öyküsünün kaleme alındığı Madalyasız kitabının yazarı Mehmet uluğtürkan maraş gündemi ziyaret etti

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinde yaşanan gerçek bir yaşam öyküsünün kaleme alındığı Madalyasız kitabının yazarı Mehmet uluğtürkan maraş gündemi ziyaret etti

Kahramanmaraş’ın düşman işgali, işgal yıllarında yaşananlar ve Kurtuluş Mücadelesi süreci ile ilgili yüzlerce yazılan kitaplardan biri olan Madalyasız kitabının yazarı gazeteci Mehmet Uluğtürkan Maraş Gündemi ziyaret etti.

Aslan Malatyalı olan Adana’da gazetecilik yapan Gazeteci-Yazar Mehmet Ulutürkan 5. Uluslarası Kitap ve Kültür Fuarı için geldiği Kahramanmaraş’ta Maraş Gündem Haber merkezini ziyaret ederek gazeteci Mehmet Taş ile sohbet etti.

Bölge de geçmişte yaşanmış ve tarihi özelliği olan konusunu gerçek yaşamdan alan yeni çalışmalarının olduğunu dile getiren Uluğtürkan kitabın Kahramanmaraş’ta benimsenmesi ve ilgi gösterilmesinden dolayı da bütün şehre teşekkür etti.

İmtiyaz sahibimiz Mehmet Taş ise kitabın bölgede bir çok tarihi konuya da ışık tuttuğunu ifade ederek ziyaretten dolayı teşekkür etti.

MADALYASIZ’IN KONUSU NEDİR?

120 kahraman, 40 yıllık söz...

Ölüm kalım savaşına hazırlanan bir millet...
Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde, Sivas Kongresi'yle güçlenen milli irade işgallere direniyor.

Darende'nin ileri gelenlerinden Mehmet Ağa önemli bir kararın eşiğinde: Düşmanın kapıya kadar gelmesini engellemek için kendi canını, oğlunun canını ve tüm malını mülkünü feda edebilir mi?

Mehmet Ağa'nın öncülüğünde Maraş'ta Fransızlarla çarpışan 120 kahraman…
Tam 40 yıllık, benzeri görülmemiş bir söz, ahde vefa…

İftiraya uğrayıp İstiklal Mahkemesi'nde idamla yargılanan, daha sonra teklif edilen İstiklal Madalyası'nı "Yaptıklarım vatan içindi" diyerek reddeden bir büyük adamın, Yeniceli Mehmet Ağa’nın nefes kesen gerçek yaşamöyküsü…

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.