Z. Abidin KIYMAZ

Z. Abidin KIYMAZ

Diyarbakır Baro Başkanı Ve Bahçeli

 Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde kentin tarihi simgelerinden olan İslam'daki 4 mezhebi simgeleyen 4 Ayaklı Minare, hafta içinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmalarda kurşunların isabet etmesi yüzünden hasar görmüştü.

Bu hasara dikkat çekmek için Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, baro üyesi yaklaşık 20 avukatla birlikte bu minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra bir otomobilden açılan ateşle güvenlik güçlerinin çatışması arasında kalarak maalesef öldürüldü.

 Ülkemiz sınırları içerisinde trafik kazası da dâhil terör nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hayatını kaybetmesinden hepimiz üzüntü duyuyoruz. Ölen her insanın bir annesi var ağlıyor, çocuğu var üzülüyor, insan beslediği ev hayvanlarından kedisi, köpeği, güvercini ölüyor üzülüyor. Tabiî ki ülkemiz insanlarının heba olmasından akıl sahibi kimse mutlu olmaz.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi olayına tepki gösteren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu ve Baro Başkanlarının bu olaya tepki olarak Diyarbakır’da toplanma kararı alması da güzel bir olay.

 TBB Başkanı Fevzioğlu  bu olay nedeniyle bir açıklama yayınladı açıklamasında; “Bu menfur saldırının sadece Başkanımız Tahir Elçi’ye yönelik olmadığı, ülke barışına, birliğine, dirliğine ve kardeşliğimize yapılan bir saldırı olduğu açıktır. Bu kurşun sadece kardeşimize değil, tüm Türkiye’ye sıkılmıştır, hepimize sıkılmıştır tüm baro başkanlarımızla birlikte bu kara günde Diyarbakır’da toplanmak üzere TBB Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak derhal Diyarbakır’a hareket ediyoruz…” diyor.

TBB Başkanı Av.Metin Fevzioğlu Iğdır’da yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen 10 asker için Baro başkanlarıyla Iğdır da toplanma teröre karşı birlik beraberlik mesajı verme girişiminde bulunsaydı bu gün bende Diyarbakır’a yanına gider eylemine destek olurdum.

 Türkiye’nin sorunu aydınlarının karanlığında yatıyor, Fransa’da gazeteciler öldürüldükten sonra Paris’te bir milyon Fransız sağcısı solcusu yürümeyi başarıyor fakat bizim aydınlar ‘benim terörüm teröristim’ mantığıyla hareket ettikleri için bir türlü net bir tepki ortaya koyamıyoruz.

Rus uçağının düşürülmesi, Diyarbakır Baro başkanının öldürülmesi Ülkücülerin gündeminden MHP Genel başkanlığı koltuğunda oturan Devlet Bahçeli’yi düşürmeyecektir. O nu orada Ruslarda, PKK’da kurtaramayacak kurultay yapmaktan kaçamayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Z. Abidin KIYMAZ Arşivi