M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

Önemli Gündemler

Canımızdan Bezdiren Zamlar… Açlığa Terk Edilen Emekliler…

Sağlık Kurumlarında Yaşanan Sıkıntılar…

Deprem Sonrası Hapse Tıkılan ve Unutulan İnşaat Mühendisleri…

Canımızı Yakan Orman Yangınları…

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlu Olsun…

Gündem bu kadar yoğun olunca Uzun bir yazı oldu. Okunur mu? Bilmem.Ülkemizde zaman baş döndürücü bir hızla akıp gidiyor dostlar. Zamanın akışına ve gündemlere yetişene aşk olsun. Cumhurbaşkanlığı (1. tur) ve Milletvekili seçimlerinin üzerinden tam iki ay geçti. Cumhur İttifakı seçimleri kazandı. Sayın Erdoğan; ‘Durmak Yok, Yola Devam’ dedi ve Ülke idaresini yeniden ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 04 Haziran 2023 tarihinde yeni Kabine üyelerinin yani Bakanların isimlerini açıkladı.Bakanlıklarda görev teslim törenleri yapıldı ve yeni Bakanlar Kurulu göreve başladı.

Canımızdan Bezdiren Zamlar

Göreve başlayan yeni Kabine İlk olarak ‘A dan Z ye’ her şeye zam yaptı. Birçok vergi kaleminin matrahı yükseltildi. KDV artırıldı, ÖTV yükseltildi. Bazı kredi faizleriartırıldı. Döviz ve altın fiyatları hızla yükselmeye başladı. Motorin, Benzin ve Oto Gaz fiyatları yeniden ayarlandı. Evlerde, işyerlerinde ve sanayide kullanılan Elektrik, Su ve Doğal Gaz fiyatları zamlandı. Gıda ve tüm tüketim maddelerine zam yapıldı.

Yapılan zam yağmurlarına karşı vatandaşlardan gelebilecek tepkileri önlemek amacıyla başta Çalışanların ve Emeklilerin maaşları sözde iyileştirildi. 1 Temmuz 2023 yılından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücreti net 11 Bin 402 TL ye çıkartıldı.Çalışan tüm kamu personeline 8 bin 77 lira seyyanen ödeme yapılarak, en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükseltildi.

Açlığa Terk Edilen Emekliler

Memur, işçi veBAĞ-KUR emeklilerine seyyanen zam yapılmadı. Maaşları sadece yüzde 25 oranında artırıldı. Kabul edilemez bu artışla 16 Milyon emekli adeta ölüme terk edildi. Emekliler maaş artışı yerine sadaka verilmesinin önüne geçmek istiyorlarsa mutlaka daha iyi örgütlenmeli ve seslerini ‘Ülkede tek karar verici ve uygulayıcı olan’ Sayın Cumhurbaşkanına duyurmaya çalışmalılar. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin;‘8 bin 77 liralık seyyanen zammın tüm Emeklilere de verilmelidir’ demesine rağmen verilmemesi emeklileri ayrıca üzmüştür. Emekliler insanca yaşayabilecekleri bir maaş almak istiyorlarsa ‘ciddiye alınacak/ses getirecek’ eylemler yapmalıdır.

Sağlık Kurumlarında Yaşanan Sıkıntılar

Asrın felaketini en şiddetli biçimde yaşayan Kahramanmaraş’ta Sağlık Hizmetleri durma noktasına geldi. Binalar yıkılırken şehrin sağlık sistemi de çöktü. Kentteki bazı özel ve kamu hastaneleri depremde hasar aldı. Bu sebeple ciddi rahatsızlıkları bulunan hastalar mağduriyet yaşamaktalar.Kahramanmaraş’a çok ama çok acil Hastane/Hastaneler yapılması lazım.

Kahramanmaraşlıların yaşadığı sağlık problemlerini gelin Kahramanmaraş Tabip Odası BaşkanıDr. Lütfi Tiyekli’den dinleyelim.13 Haziran 2023 Perşembe günü bir basın toplantısı düzenleyen Sayın Tiyekli; “Depremler şehrimizi yıktığı gibi sağlık sistemimizi de neredeyse tamamen yok etme durumuna getirmiştir. Deprem nedeniyle Kahramanmaraş'ta sağlık hizmetlerine ulaşım isteği artmış iken maalesef sağlığa erişim zorlanmıştır. Bugün Kahramanmaraş'ta kalp krizi geçiren hastalar il dışına sevk edilmektedir. Bu Kahramanmaraş için utanılacak ve kaygı duyulması gereken bir durumdur.

Bu şehirde sağlık hizmetinin en önemli unsuru olan yetişmiş insan gücü göçü yaşanmaktadır. Hekimlerimiz şehirden ayrılmaktadır. Bugün Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden bir sürü hocamız ayrılmış veya ayrılmak üzeredir. Hekimlerimizin barınma sorununun çözülmesi için bir çalışma yapılmamaktadır. Hekimlerimiz giderken yeni geleceği söylenen hekimlerimiz barınma sorunu nedeniyle, maddi sorunlar nedeniyle bu şehre gelmemektedir.

Hastalarımıza hizmet verecek yatak kapasitesinin çoğunluğunu deprem nedeniyle kaybetmiş durumdayız. Şehrimizin en büyük devlet hastanesi Necip Fazıl Şehir Hastanesi geçmişte yapılan hatalarını Kahramanmaraş'a ödetmektedir. Şu an neredeyse devre dışıdır Sadece göstermelik olarak açık tutulmaktadır.

Özel hastanelerimizin iki tanesi şu an kullanılamaz durumdadır. Bu şehrimizde çok ciddi bir kapasite sorunu oluşturmuştur. Hastalarımız için maalesef yeterli yatak ve imkân kalmamıştır. Çevresel kirleticinin artması nedeniyle hastalıklarda ciddi artışlar görülmektedir.

Biz Kahramanmaraş'ta ivedi olarak bir planlama yapılmasını istiyoruz. Kamu hastanelerinin tekrar yeterli hale getirilmesini istiyoruz. Özel hastanelerin Kahramanmaraş'a yatırım yapması ve yatak kapasitesinin artırılmasını istiyoruz. Kahramanmaraş'ta görev yapacak hekimlerin barınma sorununun ivedi olarak çözülmesini istiyoruz. Kahramanmaraş'ın bu konuda özel statülü bir il kabul edilip burasının bir cazibe merkezi haline getirilmesini istiyoruz” dedi.

Saygıdeğer Kahramanmaraşlılar; Şehrimizdeki hastanelerde poliklinik muayenelerinde inanılmaz bir yoğunluk var. Bazı ciddi ameliyatlar yapılamıyor. Kanser hastalarımız kemoterapi hizmeti alamıyor. Doktorların tanı koyabilmesi için mutlaka istedikleri (Görüntüleme İşlemleri) Emar (MR), Tomografi, ultrasonografi, röntgen ve anjiyografi çekimleri için yoğunluktan yapılamıyor. Kan tahlili için üç gün bekleyen hastalar var. Sağlık hizmetlerinde yaşadığımız bu sorunların çok ama çok acil olarak çözülmesini istiyoruz…

Deprem Sonrası Hapse Tıkılan İnşaat Mühendisleri

İnşaat mühendisleri her türlü bina, baraj, havaalanı, köprü, yol, su kemerleri, liman, kanalizasyon, su şebekesi, tünel, konvansiyonel ve yüksek hızlı demiryolu projeleri, metro vb. hizmet ve endüstri yapılarının planlanması, projelendirilmesi, yapımı ve denetimi konuları ile ilgili eğitim ve araştırma yapar.İnşaat Mühendisi olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İnşaat Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.

Bu kardeşlerimiz bizlerin daha rahat, huzurlu ve mutlu yaşayabilmesi için yaz kış demeden şantiyelerde çalışır, kimi konut, kimi iş yeri, kimi havaalanı, kimi baraj, kimi yol, kimi metro, kimi fabrika yapımında görev alırlar. Bu işleri yaparken Belediyeler ve bakanlıklar tarafından denetlenirler yapımında uygunsuzluk bulunan üretimleri yeniden yaptırılır.

Bilindiği gibi 06 Şubat 2023 tarihinde saat 4.17’de merkeziKahramanmaraş, 13.24'te merkezi Elbistan, şiddeti 7,6 olan ikinci bir deprem daha yaşandı. Asrın Yıkımı/ Felaketi diye adlandırılan bu felaket binlerce insanımızın ölümüne, yaralanmasına, sakat kalmasına, evsiz barksız kalmasına neden oldu.Elbette hepimizin canı yanıyor. Deprem şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Hak’ka bu tür afetleri bizlere yaşatmaması için yalvarıyorum…

Depremde yıkılan evlerin bir bölümü 45, 50 sene önce yapılan binalar. Bu binaların Mühendisleri ise 75, 80 yaşındalar. Yıkılan binalar ise 1999 Depreminden önceki yönetmeliklere göre yapılmış binalar. Asrın felaketi diye adlandırılan deprem o kadar yıkıcı bir depremdi ki on saniye daha sürse yıkılmayan tek bir bina dahi kalmazdı. 45, 50 yaşındaki binaların yıkılmaması mucize olurdu.

Bu binaların yıkılması sonucu kaybettiğimiz canlarımızın sorumlusu kabul edilen, 75, 80 yaşındaki İnşaat Mühendisleri apar topar tutuklanıp hapse tıkıldı.. Bu insanlar suçlumu suçsuz mu araştırmadan, bilirkişi raporları incelenmeden, mahkeme edilmeden 6 aydan beri ceza evlerinde tutuluyorlar. Tutuklu bulunan bu kişilerin çoğunluğu sevilen, sayılan nezaret bile görmemiş saygın kişilerdir. Bu insanlar tutuksuz yargılanabilirler. Yaşlı başlı, kronik rahatsızlıkları olan bu insanlar daha kaç ay hapsedilecekler Allah aşkına?

Gerçekten suç işlemiş, gün almış ve pandemi nedeniyle ev iznine yollanan beş yıl ve daha az yatarı bulunan mahkûmlar için çözüm üreten Adalet Bakanlığı suçu günahı olmayan İnşaat Mühendisleride tutuksuz yargılanmak üzere salıverecek bir düzenlemeyi daha fazla geciktirmeden uygulamaya almalıdır. Konunun değerlendirilmesi rica olunur.

Orman Yangınları

Bu iki gün içerisinde İzmir’in Urla, Muğla’nın Bodrum, Balıkesir’in Dursunbey ve Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçelerinde orman yangını çıktı. Urla, Bodrum, Dursunbey ve Dulkadiroğlu ilçelerindeki yangınlar kontrol altına alındı.Sadece bugün ülkede 7 yangın çıktı. İkisi İzmir’de ikisi Hatay'da birer tanesi Kahramanmaraş’ta, bir tanesi ise Balıkesir'de çıkmıştır.

Son birkaç gün içerisinde irili ufaklı, hemen müdahale edilerek söndürülen yaklaşık 50'nin üzerinde yangın meydana gelmiştir. Yanan ormanlık alanlar bizim için çok önemlidir. Engellenebilir mi? Elbette engellenebilir. Yangınların yüzde 90'ının insanlar tarafından çıkartıldığı biliniyor. Pikniği ve piknikte kebap yemeyi çok seven canlar, havalar normale dönene kadar ormanda mangal yapmaktan uzak durmalıdır. Bütün vatandaşlarımızdan rica ediyorum; Orman ya da yakınlarına ateşle yaklaşmayalım. Yangın başlatacak işlerden uzak duralım. Sönmemiş sigaraları araziye atmayalım.

15 Temmuz Kutlu Olsun:‘Yüce Milletimiz, 15 Temmuz’da Türkiye’yi ele geçirme çabalarını boşa çıkartmıştır. Korkusuzca meydanlara inerek FETÖ ihanet şebekesine geçit vermeyen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. DemokrasiveMilliBirlik Günü kutlu olsun.

Maraş’ımıza sahip çıkalım. Bana ne demeyip sorunlarla ilgilenelim. İlgili kişilere destek olalım… Hoşça kalın, Allah’a Emanet Olun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi