Yaşayan Değerlerimizden Abdulhakim Eren’e Saygı Programı

Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği, yeni yıla yeni etkinliklerle faaliyetine başladı. Bu etkinliklerden biri de Kahramanmaraş’ın yaşayan değerlerini anma adına düzenlenen  “Yaşayan Değerlerimize Saygı”  programıydı.  14 Ocak Cumartesi günü dernek merkezinde gerçekleşen programa çok sayıda izleyici şair ve yazar yanında geniş bir katılımcı topluluğu vardı.    

Dernek başkanı Lütfi Bilir’in açılış konuşmasıyla başlayan program, öz geçmiş bilgilerinin okunmasıyla devam etti. Kahramanmaraş kültür ve turizmine yaptığı katkı ve araştırmalarıyla tanıdığımız, bu konuda makale ve kitaplar kaleme alan, yaşayan değerlerimizden eğitimci yazar Abdulhakim Eren, program konuşmacısı olarak sözlerine başladı.

355f51d6-ef7b-4ac1-b768-bfb7596e3dde.jpg

YAŞAYAN DEĞERLERİMİZ HAYATTAYKEN ANILMALI

Abdulhakim Eren, doğup büyüdüğü köyünden başlayıp, çocukluğundan, tahsil hayatından, eğitimcilik ve idarecilik döneminden  başlayıp, günümüze kadar; yaşadığı acı tatlı hatıraları, hayatının dönüm noktalarını, başından geçen ibretlik hadiseleri, kendine mahsus akıcı hitabetiyle anlattı. İzleyiciler, yeri geldi hüzünlendi, yeri geldi gülümsedi. Zira anlattıkları kendi şahsı üzerindendi fakat herkese ibret olacak sosyal konulardı. Oradakilerin de çoğunun bildiği, yaşadığı bir dönemin ülke gerçekleriydi.

Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği’nin başlattığı böyle bir program geleneğinin devam etmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biliyoruz ki çoğu zaman saygı duyduğumuz değerlerimiz; şairler, yazarlar, sanatçılar bu dünyadan göçtükten sonra hatırlanıp, anılırlar. Asıl olan onlar hayattayken, onlara olan saygımızı, sevgimizi göstermemiz gerekir. Çünkü yaşatılan değerler yaşar…

83262924-e4b1-4016-a1c2-d6f3f7700133.jpg

Dernek başkanı Lütfi Bilir, program sonrası şunları söyledi: “Bilindiği üzere şiirin ve edebiyatın başşehrinde kendilerine vefa borcumuz olduğumuz şairlerimiz, yazarlarımız, sanatçılarımız, fikir ve düşünce adamlarımız var.  Bu yaşayan değerlerimizi göçtüklerinde değil de hayattayken anmak en doğru olanıdır. Bu hususta, Edebiyat ve sanat derneği olarak sorumluluk taşıdığımızın farkındayız.  Bu amaçla, yaşayan değerlerimizi derneğimize davet edip; onları gençlerle buluşturmak, tecrübelerini gelecek kuşaklara aktarmalarını arzuluyoruz. İlk olarak önceki dernek başkanımız Ramazan Avcı hocamızın önderliğinde, büyükşehir belediyemizle beraber çok değerli Mustafa Okumuş hocamızla başlamıştık. Şimdi ise değerli kültür adamı şair yazar Abdulhakim Eren hocamızla güzel bir proğram gerçekleştirdik. Değerli konuşmaları için kendilerine derneğimiz adına çok teşekkür ediyorum.  Anlattıkları hatıralar çok önemliydi. Bazı konularda, nereden nereye geldiğimizle gururlanırken bazı konularda hiçbir ilerleme kaydetmediğimizi öğrendik. Kendilerinden bundan sonra da istifade edeceğiz. Biliyoruz ki kültürel konularda araştırmaları devam ediyor. Yeni kitap çalışmalarının da olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle kendilerine başarılar dileyerek hayırlı sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.”

Ayrıca dernek başkan yardımcısı şair yazar Zekeriye Çakabey, Abdulhkim Eren için şunları söyledi: “Hocamız konuşmalarında bizi çok değişik zamanlara taşıdı. Belli bir yaşa sahip olanlara sanki o yılları yeniden yaşadı. Küçük bir pencereden, dünyayı gördüğü alan kadar sananlar için dinlenmesi gereken güzel bir programdı.”    

8fea6efa-f38d-4ddd-a7a3-f0b4f25a9bcf.jpg

Yaşayan değerlerimizden konuşmacı Abdulhakim Eren ise proğram sonrası katılımcılara  teşekkür ederek; “Kahramanmaraş’ın değeri olan siz değerli dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Böylesine anlamlı bir programa beni konuk olarak davet ettikleri  için  Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği yönetimine ve değerli başkanı Lütfi Bilir’e çok teşekkür ediyorum. Zaman zaman etkinliklerine katıldığım Mesder Edebiyat ve Sanat Derneği bildiğiniz üzere çok güzel işler yapıyor. Kendilerini çıktıkları bu yolda kutluyorum. Bu tür sanatsal faaliyetler büyük bir feragat ister. Bu sebeple kendilerini kutluyorum. Haftanın üç günü açık bir dernek burası, şair yazar arkadaşlarımızın rahatlıklar gelebileceği, edebiyat sohbetleri yapabileceği bir yer. Ayrıca çok güzel bir mekan. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Her zaman yanlarında olduğumu bu vesileyle ifade etmek isterim.”

Unesco Eebiyat Kenti’ne aday şehirlerden biri olan Kahramanmaraş için, bu tür proğramların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yaşayan değerlerimizi hayattayken anmak gibi bir geleneği başlattıkları için Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği’ne çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca yaşayan değerlerimizden Abdulhakim Eren hocamıza yaptıkları güzel konuşmaları için çok teşekkür ediyor, sağlıklı, huzurlu uzun ömürler geçirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi