Jülide DEMİRTAŞ

Jülide DEMİRTAŞ

YERLİ YERİNDE !

Ülkeyi , ayrıştırmaya çalışmak, bölmeye çalışanların ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz. At gözlüğünü çıkarıp şöyle bir etrafımızı saran ülkelere bakmak gerek.

Bakın Suriye, Irak, Yemen ve Libya’ya ötekileştirdiler birbirlerini ve sonları hüsran oldu. Bir de bu ülkelerin ortasında bulunan İsrail’e bakın !!! Ayrım yaparak birbirinden kopan devletler harabeye dönerken, taş taş üstünde kalmazken, İsrail’ de her şey yerli yerinde ! Şaşılası bir durum değil mi ?

Bırakın Alevi, Sünni, Hanefi, Şeriatçı, Ateist, sağcı, Solcu , Laik, Laz ayrımını, bir geçmişe bir de geleceğe bakın ! Aynı topraklar üstünde inancınız doğrultusunda yaşayın ,elbette. Lakin sahip çıkmanız gereken bir vatanın  var. Bütünlüğüne sahip çıkacaksın ki harabeye dönmeyesin !

***

Aselsan ; askeri silah ,tank, uçakların  üretildiği ,elektronik sanayini  geliştirme ve gelişmiş halini kullanmak için 1975’te kurulmuştur. Gayesi Türk Ordusunu modern cihazlarla donatmaktır.

1980 itibariyle üretime geçmiştir. Hisse senetleri halka satılmıştır. Geç kalınmış bir kuruluş. Daha öncesin de kurulması gereken ve düzeni oluşturulması sağlanmalıydı. Birbirimizle uğraşmaktan her şeyde olduğu gibi en iyi olduğumuz durumda bile diğer ülkelerin gerisinde kalmışız.

***

Aselsan’ da neler oluyor ?

Aselsan’da 2006’dan bu yana F-16savaş uçakları, milli tank, insansız hava araçları(İHA)uzun namlulu yeni nesil silahlar gibi önemli projelerde çalışan 7 mühendis kuşkulu bir biçimde hayatını kaybetti.8 Cumhuriyet Savcısı soruşturdu.15 Temmuz dan sonraki olaylarda ise FETÖ parmağı olduğu iddia edildi.

Aselsan çalışma koşulları ve ilkeleri doğrultusunda belirler ve iş yaşamı koşulları sunar.İşte o mühendisler :

21 kasım 2017 ’de intihar eden 32 yaşındaki elektronik mühendisi Kerem Parıldar kendi evinin değil,  başka bir binanın 14.katından atlayarak intihar etti.

Hüseyin Başbilen=31 yaşında-4 Ağustos 2006 –özel aracında boğazı ve bileği kesilmiş halde bulundu. Önemli projelere ilişkin sunum yapmasına bir gün kala ölü bulundu. Projelerin yer aldığı flash bellek halen bulunmadı.

Ali Ünal=30 yaşında-17Ocak 2007kafasına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. F-16 savaş uçaklarının modernizasyonu, komuta kontrol ve şifreleme sistemleri üzerinde çalışıyordu.

Evrim Yançeken=26 Ocak 2007-oturduğu binanın 6. Katından düşerek öldü. Askeri projeler üzerinde çalışıyordu.

Burhanettin Volkan=7 Ekim 2007-Ankara Bando Komutanlığında nöbetçi subay odasında ölü bulundu. Vizör marka bir silahla intihar ettiği söylendi.

Zafer Oluk= 10 mayıs 2008-elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Yazılım Mühendisiydi.

Hakan Öksüz=25 ocak 2012’de Eskişehir yolu üzerinde geçirdiği şüpheli bir trafik kazasında öldü. Mikro elektronik güdüm ve elektroptik –grubu projelerinde çalışıyordu.

Erdem Uğur=160ocak 2015=16 ocak 2015’te Ankara daki evinde ölü bulundu. Gazdan zehirlenerek öldüğü söylendi. Hortum ağzında bulundu. Manyetik alan konusunda uzman olan Uğur, F-16 savaş uçakları, İHA, tank ve savaş silahları gibi milli projelerde görev alıyordu.

***

Askeri   beyin takımına  neler oluyor?

Ne zaman ilerlemeye çalışsak ayağımıza çelme takan kim ?Ya da kimler?

İçeri   sızan ve bilgileri deşifre edilmesini isteyen birileri tarafından olmadığı ne malum, bu kuşkulu ölümlerin. Paranoya değil bu. Sadece tedbirli olup araştırmalı ve sebebi bilgi dahilin de kamuoyuna duyurulmalıdır. Alacak verecek davası olmadığına göre.

Pirincin taşını ayıklamak gerek tabi de, hani bir de pirincin siyah taşından değil asıl beyaz taşından kork derler. Bize benzeyen hatta bizden ileri giden bizim içimizde FETÖ’ den sonra dikkati elden bırakmamak gerekiyor. Öyle Bir ülkeyiz ki içerden biz, dışardan onlar ülkeyi alaşağı etmeye çalışıyor. Yapılanları çabuk unutuyor, merhametimizin sonu yok ve çok affediciyiz. Kime karşı bu iyi niyet. Hak edenlere evet ama hak etmeyenlere dirsek göstermeyi bilmek gerekir.

***

Unutma arka-daş-ım, taş yerinde ağırdır ama sağlamlığı için arkasına bir taş daha gerekir. Arkadaş ne kadar çok olursa sırtında o kadar sağlam olur.

Vatan-daş-lık bilinci içinde huzurlu vatan olur.

Huzurlu ve güvenli yarınlar dilerim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Jülide DEMİRTAŞ Arşivi