YÜZDEKİ AŞIRI YAĞLANMA NASIL ÖNLENİR

YÜZDEKİ AŞIRI YAĞLANMA NASIL ÖNLENİR
Sivilcelerin en baş sebebi, cildin aşırı yağlanmasıdır. Özellikle yaz aylarında, kadınlarda adet döneminde artan ciltteki yağlanmalar, dengesiz beslenme ile de alakalı olabilir.

Sivilcelerin en baş sebebi, cildin aşırı yağlanmasıdır. Özellikle yaz aylarında, kadınlarda adet döneminde artan ciltteki yağlanmalar, dengesiz beslenme ile de alakalı olabilir. Yüzümüzde aşırı yağlanmaları önlemenin formülleri;

Yüzümüzdeki akne ve sivilcelerin başlıca nedeni olan yüz yağlanmaları nasıl giderilir. Cildimizdeki bu yağlanmaların önüne geçmek için nasıl bir yol izlenmelidir; sizler için araştırdık.

Yüz Yağlanmasını Önlemek İçin Neler Yapılmalı?

Cildimizdeki yağlanmalar sivilceleri de beraberinde getirir. Ve bu sivilcelerin üstünü kapatmak için makyaj yapmayı seçeriz oysaki akneler bizim gerçeğimizdir onlardan makyaj yaparak kurtulamayız. Bu sadece üzerini örtmek olur.  Cilt yağlanması bir iç hastalığın habercisi olabilir. Bunu öğrenmek için bir Dahiliye’ye gidin ve doktorun size söylediği testleri yapın. Eğer sorun karaciğerinizde ise ne kadar cildiyeye gidip ilaç alsanız, çeşitli losyonları kullansanız da fayda etmeyecektir.

Yetersiz Beslenme Cildi Yağlandırıyor

Beslenme konusu da yağlanmanın engellenmesi için dikkatle üzerinde durulması gereken bir durumdur. Özellikle yüzleri tombul olan kadınlarda yağlanma oranı daha fazladır. Bunu önlemek için mutlaka bir diyetisyenden yardım alınmalıdır.

Dengeli Beslenin

Yüzdeki yağlanmaların en önemli nedenlerinden biri de dengesiz beslenmedir. Yağlanmayı önlemek için dengeli yani sebze meyve ve diğer vitaminleri alabilecek şekilde beslenmeli günde 2.5 litre su tüketmeliyiz. Su tüketimiyle vücudumuzdaki yağ oranı dengelenmiş olur.

Tuz Tüketimini Azaltın

Gün içinde tükettiğiniz tuzlu gıdalar cildinizdeki yağlanma oranını artırıyor. Bunun için tuz tüketiminizi azaltmakta fayda vardır.

Şekerden Uzak durun

Şeker tüketiminizi azaltın. Şeker de yağlanmaya neden oluyor.

Spa Masajı

üzdeki yağlanmanın önüne geçebilmek için en etkili yollardan biri de Spa Masajı yapmaktır. Bu masaj kan akışını hızlandırarak, yüzdeki şişkinliği azaltır.

Yüz Yağlanmasını Önleyen Maske

Gerekli Malzemeler

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı gül suyu

100 gr kil

Hazırlanışı;

 Tüm malzemeleri bir cam kase içinde karıştırın. Hazırlanan karışımı hafif bir şekilde yüzünüze sürün. Bu arada cildinize hafif bir masaj yapın. Cildinize sürdüğünüz maskeyi 30 dakika sonra yıkayın. Böylelikle cildinizi yağdan arındırmış olacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.