Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
Ankara'da etkinlikler, devletin zirvesinin Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

Ankara'da etkinlikler, devletin zirvesinin Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçildi. Erdoğan, burada tebrikleri kabul etti. TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yüksek yargı organı temsilcileri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yabancı misyon şefleri, Ankara protokolü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte oluşan yeni bürokrasi sisteminin temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini sundu. Yabancı misyon şefleri arasında ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier'en de bulunması dikkat çekti.

İSTANBUL

İstanbul'da ise kutlamaların adresi Vatan Caddesi'ydi. Geçit töreni yine büyük ilgiyle izlendi.Kutlama törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu Komutanı Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin yapılacağı alan Türk bayraklarıyla donatıldı.

Tören İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu Komutanı Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın tören aracına binerek vatandaşları selamlaması ile başladı. Sonrasında tören yürüyüşü gerçekleştirilerek İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Kutlamalar kapsamında, halk oyunları ekibinin yaptığı gösteri sırasında renkli görüntüler oluştu. Törende, gösteri yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehter takımı da vatandaşların beğenisini topladı. Vatandaşlar, halk oyunları ekibini ve mehter takımını coşkuyla alkışladı. Ardından, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı araçlar ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri konvoy oluşturarak Vatan Caddesi'nden geçti. Tören geçitlerin ardından sona erdi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.