ZMO ŞUBE BAŞKANINDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

ZMO ŞUBE BAŞKANINDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, Köy TV’ye yaptığı açıklamada, Elbistan Şeker Fabrikasının Satılmasının doğru olmadığını ve yine Termik Santral Projelerinin İptal edilmesi gerektiğini söyledi

Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, Köy TV’ye yaptığı açıklamada, Elbistan Şeker Fabrikasının Satılmasının doğru olmadığını ve yine Termik Santral Projelerinin İptal edilmesi gerektiğini söyledi. Bununla birlikte, “Ülkemizde genetiği değiştirilmiş buğday ekimi ve üretimi söz konusu değildir” dedi.

ZMO Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, KÖY TV’de yayınlanan Platform Tarım programının canlı yayın konuğu oldu.

Programda tarımla ilgili birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan Dumlupınar, Akbayır’a yapılması düşünülen Termik Santralle ilgili olarak çevre kirliliğinin yanı sıra, 100.000 dekar tarım alanının yok olacağını, hatta ve hatta Ceyhan nehrinin doğduğu Pınarbaşı gözünün kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olabileceğini kaydetti ve  “Siz hemen yanı başına 100.000 dekarlık bir kömür sahası açarsanız ve Pınarbaşının su derinliğinden daha derin bir alan kazarsanız, su kaynağı dağılır ve kaybolur” dedi.

Başkan Dumlupınar, Kahramanmaraş’ta 66 köy de şeker pancarı tarımı yapan 2700 çiftçi bulunduğunu, şeker fabrikası için gerekli kömürün, kireç taşının, su kaynağının hemen yanı başında olan ve kâr eden bir fabrikanın neden satıldığını anlamadıklarını bildirdi.

Yetkililerin bir kez daha düşünmeleri gerektiğini belirten Dumlupınar: “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, çocuklarımızın geleceği tarım alanlarımıza ve çevremize sahip çıkalım” diyerek konuşmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.