M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

Haziranda Göçenler

Onlar Şairdi… ‘Bütün insanları eşitleyen ölümün eli, aynı ayda dokundu onlara.’Ve şairlerin göçü Haziran’da başladı.

Peyami Safa (15 Haziran 1961), Nazım Hikmet (3 Haziran 1963), Orhan Kemal (2 Haziran 1970),Ahmet Muhip Dranas (21 Haziran 1980), Cahit Zarifoğlu (7 Haziran 1987), Cemil Meriç (13 Haziran 1987), Abdurrahim Karakoç (7 Haziran 1987) ve Mevlana İdris Zengin (7 Haziran 2022). Allah’ım günahlarını affetsin. Mekânları Cennet olsun inşallah.

Mevlâna İdris Zengin, 1966 yılında Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde doğdu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İkindiyazıları, Diriliş, Dergâh, Albatros, Geniş Zamanlar ve Gerçek Hayat gibi birçok dergi ve gazetede, şiir, hikâye ve denemeleri yayımlandı. Çocuk edebiyatı dalında birçok kitabı yayınlandı. Mustafa Ruhi Şirin’in başkanlığında kurulmuş olan Çocuk Yayınları Danışma ve Yayın Kurulu üyesi idi.

2008'de Kosova/Prizren'de yayınlanan Türkçem dergisi tarafından‘Türkçeye katkı yapanlar’ isimli uluslararası ödülü, 2011'de Birikim Eğitim Kurumu tarafından ‘En Başarılı Çocuk Yazarı’ seçilmiştir. Hakkında Mısır-Kahire, Almanya-Berlin ve Türkiye-İstanbul, Çanakkale, Erzurum olmak üzere beş ayrı üniversitede beş ayrı bilimsel çalışma yapılmıştır.

Geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu ‘7 Haziran 2022 tarihinde’ hayatını kaybeden şair ve yazar Mevlana İdris Zengin, Eyüpsultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Haziresi’nde toprağa verilmiştir.

Mevlana İdris Zengin'in vefatını kendisi gibi şair ve yazar olan kardeşi Salih Zengin’in sosyal medya hesabından paylaştığı şu mesajla öğrendik: ‘Müslüman, insan, şair, yazar ve çocukların dostu, sevgili abim Mevlana İdris bu gece Kahramanmaraş'ta tedavi gördüğü hastanede Rabbine kavuştu. Allah'ım onu meleklerle karşılayıp cennet bahçelerinde ağırlasın. Acımız tarifsiz. Hepimizin başı sağ olsun. Dua, dua, dua!’

Tüm şairleri tanımak ve anlamak için onların eserlerini okumamız ve okutmamız gerekiyor. Mevlana İdris Zengini tanımak, anlamak ve anlatmak için eserlerini okumalıyız. Yazımı Rahmetlinin; ‘Burası dünya biz artık çok sıkıldık’ mısrası ile başlayan ‘Ellerimizin Büyük Boşluğu’ isimli şiirinden bir bölümle bitirmek istiyorum. Şiirin tamamını internetten bulup okumalı ve YouTube den bulup dinlemelisiniz.

Senin değil miyiz hepimiz

Senin değil mi her şey

Alırsın kime ne verirsin kime ne

Ve bu açtığımız eller senin değil mi

Senin değil miyiz hepimiz Rabbim

Bir yıldız bir ağaç bir

buğday tanesi kadar

Kimsesiziz kime gidelim

Yaralarımız var kime

Sıcak bir şey arıyoruz, kime

Merhamet istiyoruz, kime

Bağışlanmak istiyoruz, kime gidelim

Sorumuz ve cevabımız sen değil misin

Yorgunuz, kaybetmişiz,

dalgınız, kırgınız, küsmüşüz

Bu çocuklar birer birer kaybolurken

sisler içinde kime gidelim

Çok yürüdük yollar kayboldu

yol bulduk sana geldik

Ne getirdin deme bize, senden başka

neyimiz varsa o bizim yokumuzdur

Geldik işte bunlar ellerimiz

Bunlar da ellerimizin büyük boşluğu

Mekânın cennet olsun güzel insan. Bu dünyada Mevlana gibi yaşadın. Öbür dünyada Peygamber efendimize komşu olursun inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi