Kurtuluş Müzemiz ve Zeynep Arıkan

Belediyenin tüm etkinliklerinde gayretli çalışmaları fark edilen, Kent Konseyi başkanı, bir çok dernek, parti ve sivil toplum örgütünde yönetici ve üye olarak, ilk günden bu yana yer almış bir hanımefendi.

Öğrenciliğinden bu yana ilimizin sosyal, kültürel, siyasal, tarihsel tüm etkinliklerde aktif rol alan, üretken, çalışan bir insan; Zeynep ARIKAN

Kahramanmaraş’ımızın kültürel kalkınması için çırpınan bir bayan olarak, üstlendiği bu rolle, şimdiye kadar öne çıkmamış, geri planda kalmış, fark edilmemiş kimselere  verdiği cesaretle de, önemli bir misyonu üslenmiştir.

O nedenle her kesimin, Zeynep ARIKAN gibi samimi insanlara destek olmaları gerekir diye düşünüyoruz. Bu insanların hizmet aşklarını, şevklerini ve heyecanlarını kırmaya, hiçbir Kahramanmaraş’lının ve yerel aydınlarımızın, haklarının olmadığını düşünüyoruz.

Özellikle bu yeni dönemde Zeynep ARIKAN, belediyenin sivil toplum örgütlerine, halka, kültüre, tarihe, sosyal etkinliklere açılan kapısı olmuştur.

Seksen yıldır hep konuşulan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen kurtuluş müzesine katkılarını biliyoruz, teşekkür ediyoruz. Önemli olan ilkleri yapabilmektedir.

Eksiği yok mudur müzenin, elbette vardır. Lütfen, ikinci, üçüncü, müzeyi yaparken o eksiklikleri sizler birlikte telafi edin. Önce bir ilki yapılsın görelim.

Bir kısım yerel aydınımız, Uzunoluk taki kurtuluş müzesinin otopark alanının olmaması, müze mekanının darlığı gerekçe gösterilerek, yerinin yanlışlığını, eleştiri konusu yapmaktadırlar.

Tarihi niteliği olmayan mekanlarda, yaptıkları bu eleştirilerinde, yerden göğe kadar haklıdırlar. Yeni projelerde mutlaka otopark alanı hesaba katılmalıdır. Ancak, tarihin yaşandığı mekanlarda bu tartışılmamalı diye düşünüyoruz. Belki mekana uygun çözümler üretilmeli.   

Şimdi, bu işin müsebbibi, şu anda tek suçlusu Sütçü İmam gibi görünüyor. Eğer, Sütçü İmam ilk kurşunu, otopark sorunu olmayan bir hamamın önünde gerçekleştirseydi, belki de  bu sorundan hiç bahsetmeyecektik. Keşke, olayın mağdurları kadınlarda, otopark sorunu olmayan, daha geniş, daha ferah bir hamama gitselerdi !..  bu konu şimdi tartışılmazdı…

Zeynep ARIKAN gibi samimi insanlara, hizmet aşklarının ve heyecanlarının kırılmaması için, destek verilmesi gerekliliğine inanıyoruz.

Hatta, başta belediye başkanımız Mustafa POYRAZ olmak üzere, yerel yöneticilerimize de baskı yapılması lazım. Kurumlarına ve kendilerine danışman olarak, bir şehir plancısı, bir mimar, bir trafik düzenleyici tutarlarsa, şehrimizin gelişmesine daha çok katkı verebilirler diye düşünüyoruz.

Yoksa şu anda, Kahramanmaraş belediyesi şehrin trafiğine hiç müdahele etmese, belki bundan çok daha düzenli trafik olabilir.

….….

Başka bir ibretlik konumuz;

Geçtiğimiz günlerde Aksu TV de, Kibar ÖZDEMİR’ in sunduğu “Kadının Sesi “programında  Kent Konseyi Başkanı Zeynep ARIKAN hanımefendi konuk olmuştu. Bir türlü hayata geçirilemeyen Kahramanmaraş filmi için üç trilyonluk kaynağa ihtiyaç olduğunu, bunun bir buçuk trilyonun bazı iş adamlarımızca üstlendiğini, fakat geriye kalan bir buçuk trilyonun bir türlü bulunamamasından yakındı. Bu nedenle bu filmi hayata geçiremediklerini üzülerek belittiler.

Kahramanmaraş’gibi bir şehirde, bir buçuk trilyon gibi bir kaynağın bulunamaması acı bir gerçek. Bu paranın şehrimizin, yüksek rakımlı bağ evlerinin, sadece  bahçe  duvarlarına harcandığını çoğumuz biliyoruz. Gecikmiş olan bu projenin bir an önce hayata geçmesini umuyoruz.

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi