Belediye Başkanlarımızdan merhum Ali Sezal ve hatırladıklarım

Bir süre önce aramızdan ayrılan merhum Ali Sezal (1989-1999) yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yaptı.

Her iki seçimi de kıl payı kazanan Merhum Sezal, kendine has farklı özellikleri olan, içi dışı bir biraz da sert mizaçlı bir insandı. Lafını esirgemez karşısındaki insan üzülür diye düşünmez lafı alnının ortasına yapıştırırdı.

1989 Belediye seçimlerini kazandığında iktidarda Anavatan Partisi vardı. Daha önceki Belediye Başkanı olan Hacı Ali Özal’ın yarım işlerini bitirmekte zorlandı. Muhalefet Belediye olunca ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadı ilk yıllarda. Sonraları ancak kendi kendine yetebilen bir belediye olarak stabil seyretti.

1994 seçimlerinde yine seçimi kıl payı kazandı. Yine muhalif bir belediye olarak kaldı.

Anılarıma baktığımda ilk dikkatimi çeken “Kasımbey apartmanı, Şekerdere Bulvarının daraltılması” bu iki konu hep beni derinden üzmüştür.

Sanırım 1994 seçimleriydi, Doğukent civarında bir düğün salonunda Bertizli vatandaşlarımızın yoğun olduğu bir programdayız. Sunucu elinde mikrofon merhum Sezal’ı takdim edecek şöyle hitap etti. “ Çalmadı, çalışmadı, çaldırmadı” aslında o günün koşullarında bu sözler önemliydi. Merhum Sezal kürsüye çıktı. Şöyle söyledi; “Çalıştım çalıştım” diyerek cevap vermişti.

Geçmişte kalan yaşanmış olaylarda insanları yargılayacak değilim. İyi yada kötü Kahramanmaraş’ın siyaset noktasında on yıl Belediye Başkanı on yılda Milletvekili olarak toplamda yirmi yıl hükmetti. Günahı ya da sevabı kendine.

Bir gazeteci olarak birçok hizmetini eleştirdim. Belediye Meclis toplantılarında dile getirdim, konuştum. Belediye Meclis toplantılarında en demokratik başkan merhum Sezal’dı. Bazen Gazeteci doğru söylüyor biz bu şekilde bakmadık diye alınan kararı gözden geçirecek kadar da samimi bir insandı.

Narlı’ya Havalimanı, Kavlaklı Osb, Özel İdare İş merkezi inşaatı, Şekerdere Bulvarının daraltılması, Çukurova Elektrik lisesi ve o adanın konuta açılması gibi bir çok konuda da eleştirdim. Ancak seviyeli iyi bir de dostluğumuz vardı. Öyle yada böyle “hoş bir sada bırakmıştır” Allah rahmetiyle muamele yapsın inşallah!...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi