Kahramanmaraş’ta adaylar belli olurken!..

Geçmiş dönemde Belediye Başkanlığı yapan isimlerle ilgili düşüncelerimi yazmaya devam edeceğim. Ancak şu anda sıcak gündeme dair görüşlerimi yazmak istiyorum.

Ak Parti-MHP seçim iş birliği ete kemiğe büründü. Her iki parti bütün ülke çapında seçim iş birliği yapacaklar. Kahramanmaraş’ta da kuvvetle muhtemel iki ilçe MHP’ye bırakılacak. Henüz hangi ilçelerin olduğu açıklanmadı. Sanırım Ak Parti 27 Aralık 2023 tarihinden itibaren önce Büyükşehirler olmak üzere isimleri ilan etmeye başlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için edindiğimiz gayri resmi bilgilere göre aday 4’e indirilmiş. İsimler dolaşıyor. Ancak isim yazmanın şık olmayacağını düşünerek burada isimleri zikretmek istemiyorum.

Ak Parti mevcut şartlarda Büyükşehir’de kimi aday gösterirse seçimi kazanır. Ancak oy yüzdelerinde küçük oynamalar mümkün gözüküyor.

CHP, İyi Parti, Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş’ta kendi adaylarıyla çıkacak. Durum onu gösteriyor. Kaldı ki İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Mesut Dedeoğlu iki aydır şehirde seçim çalışması yürütüyor.

CHP Kahramanmaraş’ta üç ilçenin adayını ilan etti. Yeniden Refah Partisi de Dulkadiroğlu adayını Mehmet Akpınar olarak belirledi. Bugün yarın resmî açıklama yapılır diye düşünüyorum.

İlçe Belediye Başkanlığı için sokakta gördüğüm çalışan adayları yazacak olursam; Onikişubat İlçesinde Alper Akbaş, Ali Ünsal ve Kazım Canlı ismi öne çıkıyor.

Dulkadiroğlu ilçesinde ise; Mustafa Taş ve Abdullah Kalın, Süleyman Topçuoğlu ismi ilk aklıma gelenler.

Ak Parti Büyükşehir adayını ilan ettikten sonra da ilçe adaylarını ilan edecektir. İlçelerde de bana göre değişim %50 gibi olur diye düşünüyorum. Hepsini değiştirmeyecektir.

Nitekim deprem sonrasında ortaya bir iddia atılmıştı. Cumhurbaşkanı Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde yeni bir kadro kuracak bütün isimleri değiştirecek şeklinde de bir kulis bilgisi gelmişti. Tabii bu ne kadar doğru çıkacak bunu da zaman gösterir.

Benim şahsi düşüncem Ak Parti açısından risk olan tek ilçe Pazarcık ilçesi. Orada CHP’nin seçimi kazanma ihtimali var. Bunun dışında Ak Parti Nurhak ilçesinde bile sevilen bir isim yazarsa orada da seçimi kazanabilir. Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan ile ilgili şu ana kadar ciddi bir olumsuzluk duymadım. Genel olarak da vatandaşlar memnun. Ancak CHP için Nurhak ilçesi de çantada keklik değil. Bunu da hatırlatayım dedim.

İlçelerde vatandaşların memnun olmadığı Belediye Başkanları var. Sanırım Ak Parti bu ilçelerde aday değişimi yapacaktır. Bu da siyasetin olağanıdır.

Büyükşehir için dört ismin öne çıktığını ve belki de siz bu yazıları okurken telefon anketi başlamış olabilir. Bu dört isimden birine itirazım var. Çünkü o isim çok önemli bir mevkide bulunuyor. O mevki sayesinde kentimize güzel bir yatırım gelmişti. İnşallah bu isim ile ilgili konuşulanlar şehir efsanesi olsun diyorum. Diğer üç isim arasında hangisi aday gösterilirse çok rahatlıkla seçim kazanılır. Belki oy yüzdelerinde kısmi değişiklik olabilir.

Şurada 27 Aralık tarihine az bir zaman kaldı. Bekleyip görelim. Kaldı ki Cumhurbaşkanımız sürpriz yapmayı da sever. Bu dört isim dışında başka bir isim ilan edilirse de benim için sürpriz olmaz!...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi