İsrail kan gölünde boğulacaktır!

İsrail kurulduğu 1948 yılından Ortadoğu toplumları için özellikle Filistin halkı için sadece kan ve gözyaşı getirdi.

Birleşmiş Milletlerce de kabul edilen 1967 yılı barış antlaşması ve o çerçevede oluşturulan sınırlar İsrail’i tatmin etmedi. Sürekli işgal ve sürekli bir soykırıma uğrayan mazlum halk.

Bu gün neredeyse 8 gün oldu. Hamas’ın sivillere yönelik eylemini doğru bulmadığım gibi İsrail’in Gazze şeridine yaptığı bombaları da kabullenmem mümkün değildir.

Şu anda 2.5 milyon Filistinli kapana kıstırılmış bir durumdadır. Dünya bu açık hava hapishanesine yıllardır kör ve sağırdır.

Şu anda İsrail’in yaptığı bu soykırıma akil ve vicdan sahibi hiç kimse sessiz kalamaz. Bu şiddetin bir en önce son bulması gerekmektedir.

Sorunun sebebi bellidir; Bir millet zorla sürgün ediliyor.

Bu soykırım karşısında Filistinlilerin top yekûn mücadeleye giriştiğini görüyoruz. ABD açık bir şekilde İsrail’e destek veriyor. Oysa orantılı bir siyaset izlenilse belki de bu kadar kan akmayacaktı.

ABD ve Emperyalist Batı ülkeleri timsah gözyaşı akıtarak bu soykırıma sessiz kalıyor.

Her zaman mazlumların umudu olan Türkiye’miz ise bir şeyler yapma çabası içindedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu siyasal perspektif belki de gelecekte bütün mazlum milletlerin de umudu olacaktır.

Şundan çok eminim ki; ahlaklı Yahudiler bu soykırıma lanet okuyordur. Nitekim İsrail sokaklarında yapılan protestolardan da bunu anlıyoruz. Barış içinde yaşamak var iken ortaya konulan bu düşmanlık daha uzun yıllar süreceğe benziyor.

Fakat mazlumun dualarının kabul olacağı da bir gün vardır. İşte o gün bu terör devleti son bulacaktır. Bu günlerinde yakın solduğunu hissediyorum.

Çünkü zulüm ilelebet değildir.

Şimdiden Filistin halkının zaferini kutlamak istiyorum. Filistinliler vatanları için toprakları için toprağa düşüyor… Onlar şehittir. O çocukların göz yaşları bir gün gelir nehir olur ve katiller o nehirlerde boğulacaktır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi