İthal aday istemiyoruz

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için siyasi partilerde aday adayları sahneye çıkmaya başladılar.

Ankara ve İstanbul’da Kamuda ya da özel sektörde bir yerlerde olan isimler Milletvekili seçimlerinde olduğu gibi birer ikişer ortaya çıkıyorlar. Hoş çıksınlar…

Kahramanmaraş ve ilçelerinde partilerinde emek verenler, ilçe başkanlığı yapanlar, yönetim kurullarında görev yaparak pem maddi ve hemde manevi olarak emek verenler ter akıtanlar aptal ya!... Gelin bakalım şehirde yağma hasanın böreği var!...

Sadece nüfus kağıdında Kahramanmaraş yazan, şehirdeki basın ve STK’ları yok sayan sosyal medya üzerinden stüdyolarda çekilen fotoğraflarla aday adayı şeklinde kendini tatmin eden seçim sonrasında “ben sizin partide aday adayıydım diye bir makam peşinde olanlar” gelin bakalım, sizi bekliyor olacağız.

6 Şubat Depreminde şehrin üzerinden buldozer geçti. Taş üstünde taş kalmadı. Binlerce hemşerimiz kara toprağa girdi. Binlercesi Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hastane köşelerinde, bulabildikleri kiralık evlerde hayata tutunma kavgası verirken ucuz şark kurnazlığı içinde memleketsever gözüken akıllılar (!) gelin bakalım. Bizlerde dört gözle sizleri bekliyor olacağız.

Kahramanmaraş’ta Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri için ithal uzaktan kumandalı aday istemiyoruz.

Kahramanmaraş’ı yeniden ayağa kaldıracak olanlar yine bu şehrin insanları olacaktır.

Ankara, İstanbul’da yaşayıp bu şehirde makam kapma peşinde olanlar her kim olursa olsun benim kapım onlara kapalıdır.

Çünkü Deprem sürecinde biz bu filmi çok isledik. Bizler şehir milliyetçiliği yaparken, şehri tanıtmak için çaba sarf ederken bu tip insanların bizlere güldüklerini içimiz acıyarak öğrendik.

Kahramanmaraş’ta hangi parti olursa olsun ithal adaya hayır diyoruz. Ne kadar donanımlı olursa olsun, ne kadar uçarsa uçsun, ne kadar tanınmış bir isim olursa olsun, biz istemiyoruz.

Kahramanmaraş listesinden milletvekili olan vekilliği bittikten sonra bir daha yönünü şehre çevirmemiş isimleri yazmaya kalksam bir köşe yazısı olur.

Bu durumda bu şehirde yaşayan ve çeşitli partilerde ter akıtan emekçilerin suçu ne? Neden bu insanlar cebinden para harcasın? Neden teşkilatlarda görev yapsın? Ankara adayı belirleyecekse, ithal adaylarla seçime gireceksek burada ki insanların suçu nedir?

Kısaca ifade etmem gerekirse;

İthal aday istemiyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi