Kahramanmaraş ne oldu böyle sana!.. Yazmasam olmazdı

Kahramanmaraş Türk İstiklal Savaşında ilk ateşi çakan bir şehirdir. “Kurtuluş Savaşı” isminden daha çok “Türk İstiklal Savaşı” demeyi tercih ederim.

Çünkü; “Osmanlı coğrafyası paramparça, Anadolu’da işgal edilmemiş çok az yer var. Sevr ve Mondros antlaşmalarıyla Türk’e kefen biçilmiştir”

İşte böyle bir dönemde, ahali umudunu yitirmiş, kimi ABD mandasını istiyor, kimi İngiliz? Bu zorlu süreçte ise ihanetin bini bir para.

Kahramanmaraşlı bu o zorlu günde bir bütün olarak ilçelisi, köylüsüyle, fakiri zengini ile bir olarak Fransızları bu kadim şehirden kovmuşlardır.

Kahramanmaraşlı misafirperverdir, kadirşinastır.

TBMM’de Meclisin yeni döneme başlaması sebebiyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kent tanıtımı ve teşekkür amaçlı bir hediye paketi milletvekillerine göndermiş. Ne var bunda? Yok zamanlaması manidarmış, yok memlekette ekmeği bulamayan depremzede varmış… Yapmayın deprem sonrasında Kahramanmaraş’a o kadar maddi ve manevi yardım geldi ki, ev ev neredeyse bir yıllık erzaklarını doldurdular… Bir kuyumcuya gidin yemin ettirerek sorun bakalım, “Depremden sonra bu şehirde ne kadar altın satın alınmış?”

Sırf politika olsun, muhalefet olsun diye TBMM’de hediyeler ile birlikte açıklama yapan başta çok sevdiğim, değer verdim, dostum arkadaşım dediğim CHP Milletvekili Ali Öztunç’a yakıştıramadım. Benim gazetecilik anlayışımda polemik haberlerine izin vermiyorum. Bu konuda lehte yada aleyhte hiçbir haber girmedim, girmesine izin vermedim. Ben bardağın dolu tarafını görüyorum. Kavga yaparak hiç bir sorunu çözemedik...

Neyse; hediye dağıtımından doğrusu bende rahatsız oldum. Bunu daha akılcı bir yöntemle yapıla bilinirdi?  Ama bunun da bu kadar büyütülmesinin doğru olmadığı kanaatindeyim.  Bizler iktidarı ve muhalefeti ile Kahramanmaraş’ı bir bütün olarak görmek ve bu kenti yeniden ayağa kaldırma çabası içindeyiz.

Gelen bu hediye paketleri ile ilgili Kahramanmaraşlı olmayan muhalefet milletvekillerini de açıklamalarını bir nebze anlamaya çalışırken bizim milletvekillerimizin açıklamalarını hoş görmedim.

Arkadaşlar kavgayı tartışmayı yerinde yapalım bunu yaparken ise biraz insaflı olalım. Değerli vekiller neredeyse 40 yıldır TBMM açılırken şehirler buna benzer hediye dağıtımı yapar. Geçmişte Kahramanmaraş’ta bunu birkaç defa yaptı. Kahramanmaraş’ta yoksulluk edebiyatı yaparak bunun üzerinden sallamak hiç yakışmadı sizlere.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi