Kimseyle ortak degiliz!

Kahramanmaraş"ta çok kötü bir alışkanlık var. Iki insan birbiriyle birkaç defa yan yana gelseler, hemen ortalıga bir dedikodu yayılır.

 

Bu bununla ortak mı?

 

Acaba ne iş çeviriyorlar?

 

Bunların arkasında kim var?

 

Evet sevgili Kahramanmaraşlılar; son dönemlerde her alanda oldugu gibi medya sektöründe de sancılar yaşanıyor. Bunların yaşanması da gayet dogal.

 

Önümüzde yerel seçimler var. Belki de baskın bir yerel-genel seçimde yapılabilir. Ülkemizde ciddi siyasi sorunlar var. Sorunların aşılmasının demokratik yolu seçimlerdir.

 

Hal böyle olunca da; gönlünde siyaset geçen, bir yerlere talip olan insanlar öncelikle medya ile gündeme gelirler.

 

Bu da çok dogal bir şeydir.

 

Yine son dönemde sıkça karşıma çıkan bir konuya da açıklık getirmek istiyorum.

 

BU SITENIN ORTAGI YOK!

 

Bu site eşim adına faaliyet gösteriyor. Hiçbir gazeteci ile de ortaklık bagı yoktur.

 

Zaman zaman Kimlik gazetesi sahibi Mehmet Fiskeci ile birlikte saga sola gidiyoruz. Birlikte eş, dost ziyareti yapıyoruz. Bunun dışında benim Kimlik gazetesi ile, Mehmet fiskeci"nin de bu site ile ilgili organik bir bagı yoktur. Eger olsaydı her ikimiz ayrı bürolar oluşturmak yerine tek bir büroda her işi yapma imkanımız olurdu.

 

Kahramanmaraş"ın gelişmesine katkı koyma amacı içinde emek veren ter döken eli kalem tutan bütün gazeteci arkadaşlarımızla dostlugumuz devam etmektedir.

 

 Mehmet Fiskeci"de bu gazeteci dostlarımdan bir tanesidir. Internet sitesi ve diger yayın organlarında yayımlanan yazılarımdan benim iznim alınmak kaydıyla zaman zaman Kimlik gazetesinde de yer almaktadır.

 

Mehmet Fiskeci de internet sitesinde köşe yazıları ve haber destegi vermektedir.

 

Birileri tarafından şahsıma ve Mehmet Fiskeci"ye zarar vermek amacıyla sagda solda ileri geri konuşuldugunu üzülerek ögrendigim için bunları yazmak zorunda kalıyorum.

 

Kahramanmaraş"ta herkes herkesi çok iyi bilmektedir. Lütfen elinizde saglam kanıtlar olmadan insanları birbirlerine düşürme huyunuzdan vaz geçmelisiniz.

 

Bu kötü huyumuz; Kahramanmaraş"tan lider yetişmesini engelliyor. Bir adım ileri giden bir insana olur olmaz bir şeyler yapıştırarak adamın geleceginin karartılmasına vesile oluyoruz.

 

Bu huy iyi bir huy degildir.

 

Aksu TV"de Turgay Terzibaş"ın bizi misafir ettigi programda bir önemli konuya parmak basmıştım.

 

?Tanıtım diyoruz amma 2008 yılı Turizm yatırımı hiç yok!? diyerek bir konuyu gündeme getirmiştim.

 

Beyler!... Kahramanmaraş"ın gelişmesi için gün kavga ve didişme günü degildir. Gün birlik ve dayanışma günüdür. Gün bir birlerimize destek olma günüdür.

 

Yukarıda yarım bıraktıgım konuya yeniden deginirek birkaç kelam daha etmek istiyorum;

 

?Kahramanmaraş"ta görev yapan gazeteciler arasında zaman zaman yanlış yapan, hata yapan insanlar olabilir. Ama şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bizlerin en kötüsü bile başkalarının en iyisinden daha iyi ve merhametlidir!?

 

Eger böyle olmamış olsaydı eger; bir çok insanın her dönemde başı agrırdı.

 

Eş, dost, hısım, akraba ve bireysel dostluklar ön planda tutuldugu için gazeteci çogu zaman var olan gerçekleri gün ışıgına çıkartmıyor, çıkartmak istemiyor. Dikkatinizi çekiyorum.

 

Seçim sürecine girildiginde her gazeteciye şunun adamı, bunun adamı yakıştırması yapılacaktır. Ancak Kahramanmaraş"ta danışmanlık kültürü bile oluşmadıgı için böyle bir birlikteligin olması da mümkün degildir.

 

Arkadaşlarımızı böyle zan altında bırakacak ifadelerin dogru olmadıgını düşünürken, arkadaşlarımızda bu dedikodulara zemin oluşturacak davranışlardan lütfen kaçınmalıdırlar.

 

Bundan hepimiz zarar görüyoruz!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi