KSÜ?ye Kadro verildi mi?

Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi ile ilgili lehte ya da aleyhte eleştirisel olarak hiç yazı yazmama prensibimi bozmak zorunda kalıyorum.

 

Kalıyorum çünkü; bana anlatılanla MHP"li vekilin bana anlattıkları çok farklı. Acaba hangisi dogru?

 

26 Mayıs 2008 günü saat 08.30 sularında Ak Parti Il Başkanı Atıf şirikçi ile sohbet ediyoruz. Sayın şirikçi Ankara"daydı.

 

Kahramanmaraş"ın bazı sorunları ve bazı atamaları için milletvekilleriyle bir araya gelerek bunları çözmek istiyordu.

 

Onları soramadım. Ancak KSÜ Tıp fakültesi inşaatı için ödenek verildigini ve buna ilave olarak da KSÜ"ye ilave kadro verildigini ifade etti.

 

Dogrusu çok mutlu olmuştum.

 

Belki bu yapılanlar KSÜ yönetimi ile siyasetçi arasında var oldugu öne sürülen soguklukların giderilerek Üniversitemize daha fazla hizmet için yeni imkanlar açabilirdi.

 

Neyse ofise yeni gelmiştim.

 

MHP Milletvekili Akif Paksoy ile telefonla görüşürken KSÜ"ye yapılan yeni kadrolardan bahsettim.

 

Sayın vekil size onunla ilgili başımdan geçenleri e.mail olarak geçeyim, takdiri size bırakıyorum demez mi?

 

Işte MHP Milletvekili Sayın Paksoy"dan bize gelen e.mail"den bizim kumpasa düşenler!..       

 

 ?Ben Kahramanmaraş Tıp Fakültesine kadro verilmesi için bir önerge hazırladım. Önergeme destek vermeleri için AKP Milletvekilleri Sayın SAGLAM ve Sayın KAYNAK ile görüştüm. Bana önergemi geri çekmemi, kendilerinin bu konuda bir önerge hazırlayacagını ve konuyu Milli Egitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELIK ile görüştüklerini kendisinden söz aldıklarını söylediler. Ben bu konuşma üzerine hazırladıgım önergeyi geri çektim.  Birinci gün önergeyi vermediler. Ikinci gün 4.madde görüşülürken vereceklerini söylediler. Veysi Bey Bakanla konuyu görüştü. Sayın Bakan diger illerin de talepleri var sonra halledelim demiş.

 

         Ikinci gün de önerge verilmedi. Bunun üzerine Sayın Fatih ARIKAN"la beraber Milli Egitim Bakanı Hüseyin ÇELIK"i aradık bulamadık. Sayın SAGLAM"ı aradık bulamadık. Sayın DOGAN"ı da aynı şekilde bulamadık. Nihayetinde bütün çabalarımız boşa gitti.

 

         Ben önerge verseydim muhalefet milletvekili oldugum için kabul edilmeyecekti. Ancak AKP milletvekillerinin verecegi bir önergenin kabul edilme şansı yüksekti. Üstelik iki milletvekilimizden sayın SAGLAM komisyon başkanı, sayın DOGAN ise komisyon üyesi.. Ben de MHP milletvekili olarak onların verecegi önergeye destek verecektim. Ancak Sayın Milli Egitim Bakanı konuyu usta bir manevra ile geçiştirdi. Kahramanmaraş için bir fırsat kaçırıldı. Üniversite Hastanesi tamamlandıgında eksik kadro ile vatandaşımıza nasıl bir hizmet verecek. Bölge hastanesinin de ne olacagı belli degil? demektedir.

 

Bir yerde yanlış anlaşılmanın oldugunu düşünüyorum.

 

Galiba Milli Egitim Bakanı Hüseyin Çelik KSÜ"ye kadro vermedi de kadro verilmesi sözünü mü verdi?

 

Bakalım; Sayın Vekil Paksoy"un e.mailinde isimleri geçen milletvekillerimiz konuyla ilgili bize e.mail atarak bilgilendirirlerse;

 

Bizlerde dogru olanı kamuoyu ile paylaşma imkanı buluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi