Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

AKP- Birinci Hata, İkinci Hata, Üçüncü Hatamı?

AKP lideri sayın cumhurbaşkanımızın sık sık kullandığı bir cümlesi vardır. Müslüman aynı delikten iki defa ısırılmaz diye. Bu söz aslında bir hadis-i şeriftir. Tarihimiz için söylenen bir cümlemiz daha vardır ki, bu günlerde sık kullanılır olmuştur. Tarih tekerrürden ibarettir, eğer ki ibret alınmaz ise.

      Türk milleti sayın cumhurbaşkanımıza çok güvenmiş ve bunda da haksız çıkmamıştır. Fakat AKP nin Türk milletine atlattığı hendekler yüzü geçmiştir. Her çukurdan Allahın bize ihsanı ve yardımı ile kurtulmuş ve bu çukurları bize açanlar AKP yi terk ederek gerçek partilerine, derneklerine, çukurlarına geçmişlerdir. Bu olup bitenlerden AKP nin bir ders almasını bekler iken, en büyük dersi de sayın cumhurbaşkanımızın almasını beklerdim.

     Bu AKP tarafından atlatıldığımız çukurların aziz Türk milletine maliyeti çok yüksek olmuştur.  Yazımın başlangıcında dediğim gibi bu ihanet çukurlarını açanların AKP yi terk etmesi ve daha sonra bu çukurları açanların açtıkları çukurlara gömülmesi dolayısı ile Türk milleti sayın cumhurbaşkanımızı bu yanlışlardan sorumlu tutmayarak,  iktidarı defalarca kendisine teslim etmiştir. Fakat büyük şehir belediyelerini kaybettiğimiz son seçimde yapılan mektup hatası, Diyarbakır ziyaretinde söylenen saçma sapan sözler, çocuk katilinin kardeşi ile görüşme gibi, yanlışlar yüzünden seçim kaybedilmiş, kaybedilen belediyeler pkk nın çöplüğü haline gelmiş aziz Türk milletinin yıllarca harcadığı para ve emekler ile yaptığı hizmetler çürütülmüş, harab edilmiş yarım kalanları durdurulmuş ise bunda en büyük vebal  Akp içindeki iki yüzlü işbirlikçiler yüzünden sayın cumhurbaşkanımızın üstünde kalmıştır.

    MHP nin 15 temmuz ihanet kalkışmasından sonra, sayın cumhurbaşkanımızın yaptığı bütün icraatlar da niyetinin halis olduğunu , etrafındaki az çok hainler yüzünden büyük badireler atlatıldığını anlamasına sebeb olmuştur. Bu tarihten sonra MHP nin desteği ile bu günlere gelinmiş iken, son günlerde AKP içinde ki işbirlikçiler boş durmamış, baş örtüsü bahanesi ile  pkk hdp dir diyen sayın cumhurbaşkanımız ve Devlet beyin hilafına hdp ile görüşme yapılmıştır. Şimdi bu yapılana hata dememiz mümkün mü?  Çünkü bu ziyaretin hemen suiistimal edileceğini bilmemek mümkünmü dür. Sanki altılı masanın bir ayağı hdpkk değilmiş, demirtaşın çayına davete sevinirim diyenler başkaları imiş gibi, zillet ittifakı bu ziyaretin üstüne atlamış ve bütün medya kanallarında mektup, aponun kardeşi ile görüşme  hatırlatılmaya başlanmıştır. Hdp pkk dır diyen akp aslına dönmüş ve hdp ile görüşmüştür diyerek meseleyi suiistimal etmişlerdir. Bu yapılan üçüncü yanlış ise artık buna yanlış denmez. HDP nin pkk ile ilişkisi yüzünden, vekillerinin bir kısmının pkk militanlarına kuryelik yapmaları yüzünden kapatılma davası açılmamış gibi , baş örtüsü değil, ülkemin en büyük meselesi dahi olsa Türk milletine düşmanlık üzerine kurulmuş bir parti ile görüşme yapılması bardağı taşıran son damla olmuştur.

    Bütün bunların üstüne hapiste olan bir hdp’li  kadın vekil, hastalık bahanesi ile salıverilmiştir. Hatırlayın Ahmet Türk denen pkk vekili içinde ağır hasta, ölecek diye, hapis hayatına sor verilerek serbest bırakılmıştı.  Serbest kaldıktan hemen sonra, kılıçdaroğlu ile beraber güya adalet yürüyüşünde gayet sağlam olarak yürümüştü. Bir parti bir hata yapar, hata kabul ederiz. Fakat her seçime birkaç ay kala, aynı hataları tekrarlar, aynı çukura defalarca düşürülür ise ortada ya gerçekten bir ihanet  veya büyük bir aptallık vardır. Aptallık olmayacağına göre, göz göre göre üst üste aynı yanlışlar neden yapılır bunun bir izahı varmıdır. AKP artık bir karar vermelidir. Seçimi kaybetmekmi istiyor, yoksa kazanmakmı. MHP nin her meselede yanlarında olma gibi bir mecburiyeti olmadığına göre, bile isteye yapılan bu yanlışlara da ne MHP nin ne Türk milletinin artık tahammülü kalmamıştır.

     Bu işbirlikçilerin yaptığı yanlışlar yüzünden MHP ve sayın Devlet Bahçeli zan altında kalmıştır. Bunları savunmak ise başlı başına bir yüktür. Türk milletini aptal yerine koyan bu icraatların hesabı, her kim bunları tavsiye ediyor ise muhakkak onlardan sorulmalıdır. Bu seçimde böyle yanlışlar, oyunlar, düzenler ile kaybedilir ise artık ipi kendi boynuna bile isteye dolayanlara, aynı çukura defalarca düşenlere kimse bir şey yapamaz. Her şey Rabbimin rızası içindir. Vesselam.                     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi